Política · 4 d'Octubre de 2021. 19:21h.

Puigdemont demana impunitat

"Es el moment de dir prou a Espanya”

Puigdemont demana impunitat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat que aquest mes d'octubre, farà "quatre anys que vam emprendre el camí de l'exili" i ha remarcat que durant aquest temps "he comparegut davant de tres jurisdiccions diferents, en aquestes, Espanya no ha obtingut cap dels seus objectius polítics". "És el moment de dir prou a Espanya, prou de seguir un camí que no li dóna cap resultat positiu", ha reclamat.

Puigdemont, que es troba en rebel·lia per la justícia espanyola i està acusat d'un delicte de sedició i malversació de cabals públics pel procés del 2017, ha denunciat que "Espanya fa servir el poder judicial per aconseguir objectius polítics" i ha assenyalat que "la reputació d'Espanya queda molt tocada".

També ha criticat que les paraules del líder del PP, Pablo Casdado, "són, fil per randa, les mateixes que les de Pedro Sánchez" i ha lamentat que "tots dos han fet promeses polítiques basades en la meva extradició". "No sé com ho pensen fer complint la llei", ha reblat.

En referència a la decisió que els pròxims mesos prendrà la justícia europea, l'expresident de la Generalitat s'ha mostrat confiat que anirà en la mateixa línia: "el que avui ha decidit un tribunal sard és el mateix, ja ho avanço, que decidiran tots els tribunals de la Unió Europea, excepte en un lloc: l'Estat espanyol".

Finalment, Carles Puigdemont ha explicat que "estic content" per la decisió de la Cort d'Apel·lació de Sàsser (Sardenya) i ha afegit que "estava tranquil, perquè sabia que acabaria així". "Però també sento una lògica indignació per tots aquells que intenten dificultar la meva feina com a persona que representa a ciutadans europeus. Tinc tot el dret del món a defensar la gent que ens ha votat", ha reclamat.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#21 Frank, Madrid, 06/10/2021 - 09:02

"Merecemos perder Cataluña. Esa cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana, su cerebro cojonudo (tienen testículos en vez de sesos en la mollera)". Carta de Miguel de Unamuno a Azorín de 14.05.1907

#20 Luigi., Barcino, 05/10/2021 - 12:10

Va en contra del sentido común lo que podríamos denominar como "inmunidad retroactiva", es decir que se aplica a hechos acaecidos antes de adquirirla. ¿Nadie va a cuestionarla?

#20.1 Luigi., Barcino, 05/10/2021 - 14:41

En realidad, esta situación no podría producirse si se levantase la inmunidad y se procediese a la extradición pero,cuando esta es denegada, se está incurriendo en una "inmunidad retroactiva" que no deja de ser una forma de avalar la impunidad.

#19 bejota, bcn, 05/10/2021 - 12:09

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dicho adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#18 bejota, bcn, 05/10/2021 - 12:07

CREO QUE DEBERIA PASAR UNOS MESES EN EL "HOTEL" DE LLADONERS PORQUE SI CAMBIA EL GOBIERNO LE VA A IR PEOR.
"LEX,DURA LEX SED LEX."

#17 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 05/10/2021 - 12:06

Sabe que esta en capilla y mas acojoano que un pollastre de El Prat para los volts de Nadal.

Oir a lo lejos los villancicos de la Orden de Detencion Europea me lo tiene atacao. I con las sirenas de la flaire del sofregido ya ni te cuento.

Mas acojonao que una monja con 3 faltas

Gaudeamus Igitur.