Publicitat
Política · 14 de Juny de 2018. 10:46h.

Puigdemont denuncia una empresa de pernils

L'empresari al·lega que si es veu reflectit en la caricatura "és el seu problema"

Puigdemont denuncia una empresa de pernils

Un projecte que neix del "sentiment i orgull de ser andalusos i espanyols". Així es presenta l'empresa Pig Demont, una botiga online de productes d'alimentació andalusos, que en la seva web també assegura: "No som vagos, som oberts, emprenedors, ens agrada la llum, l'alegria, el riure, el companyerisme, ajudar, compartir, plorar, cantar... Ens agrada la vida".

Es tracta del projecte d'un malagueny, Alberto González López, que va arrencar el desembre de 2017, i que com a imatge de marca té la caricatura d'un porc amb cabells negres i ulleres, un look que recorda el de Carles Puigdemont.

L'advocat del 130è president de la Generalitat, Jaume Alonso-Cuevillas, va impugnar ja fa uns mesos la marca davant l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, que va acceptar la queixa i ara s'ha de pronunciar sobre les al·legacions que ha presentat l'empresari andalús.

Segons ha defensat Cuevillas a TV3, la marca "és ofensiva per la imatge que utilitza perquè és una caricatura del president Puigdemont i també per la similitud fonètica d'un cognom que no té permís per utilitzar". Si el recurs de l'empresari a la suspensió de la marca no prospera, aquest es veurà obligat a retirar-la. En el cas que no ho fes, diu Cuevillas, incorreria en responsabilitat civil i llavors sí, li reclamarien per la via civil.

El propietari de l'emopresa, Alberto González López, ha assegurat a la Cope que no tenia "intenció de molestar ningú". Ha defensat, a més, que el nom de l'empresa ve de la paraula "porc" en anglès, "Pig", i de "camp" en francès, "Demont". També assegura que Demont és un cognom català, del qual Puigdemont també pretén apropiar-se'n.

"Em sorprèn que aquest home, amb la quantitat de circumstàncies personals que té, es preocupi d'una microempresa malaguenya. Diu que hem copiat la seva imatge. Jo hi veig una caricatura d'un porc i no d'ell. Que ell es vegi reflectit en la caricatura d'un porc, això potser és més problema d'ell que meu", ha explicat.

"Això no és Corea del Nord, on hi ha un tipus de 'pelaos' establerts. Que jo sàpiga, no ha de tenir ell la propietat d'aquest tall de cabell. El logo no reflecteix la imatge d'ell", ha afegit. A banda de pernils, l'empresa comercialitza un vi escumós amb el nom de "Rufián", que es promociona amb la frase "de varietat xarnego".

ruf.jpg

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#33 Tirant, Bcn, 15/06/2018 - 12:22

Doncs, sincerament, em sembla ofensiu i hauria de ser retirat. Deixem els insults per al separatisme que en aquesta pràctica està arribant a la perfecció.
Una altra cosa és que el cap dels colpistes s'ho mereixi ... Es mereix això i més: presó o seguir de per vida vagant per la galàxia.

#32 Joan, BCN, 15/06/2018 - 12:03

I Pujol podria denunciar als Beatles per "The fool on the hill".

#31 Albert, BCN, 14/06/2018 - 20:25

Algunos que aquí que llaman cerdos a los españoles... sugiero que miren su dni, porque peor que insultar a alguien es insultarse a si mismo, denota un principio de imbecilidad purriana jjj

#31.1 Purria de Tabarnia, Bcn , 14/06/2018 - 21:29

Quien llama cerdos a los españoles? Yo no lo he leido de nadie,acaso ud oye la palabra cerdo y se siente interpelado,cani?

#30 Irene, Tabàrnia, 14/06/2018 - 18:13

Un caganer que se llame Puigcagón también es una idea. ..

#29 Kropotkin, Vic, 14/06/2018 - 17:50

No sé de qué se queja. Ha quedado mucho mejor que al natural... Jua, jua, jua,...