Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2017. 10:10h.

Puigdemont descarta eleccions i referèndum alhora

El president confia que els jutges no mobilitzin els Mossos contra la propera consulta

Puigdemont descarta eleccions i referèndum alhora

Carles Puigdemont i Artur Mas, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, descarta celebrar eleccions al Parlament i referèndum el mateix dia com havia circulat en alguns sectors del Govern en una entrevista a La Vanguardia aquest diumenge. Puigdemont afirma que no “perquè es pregunten coses diferents”.

“En unes eleccions al Parlament de tipus plebiscitari i en un referèndum es preguntaria el mateix de manera diferent. I en el cas de resultats que no fossin congruents, què prevaldria? Crec que això no ens ho podem permetre. Hem d'obtenir una resposta clara de la ciutadania sobre si vol continuar formant part d'Espanya o ser independent”, afegeix.

D’altra banda, tampoc aclareix si el referèndum el convocarà ell mateix, el Govern o el Parlament per intentar esquivar l’acció de la justícia. “No hem decidit res sobre això. Ho sabrem al seu moment”, contesta però sí que matisa que en aquesta ocasió “no hi haurà una pregunta múltiple, sinó una resposta clara de sí o no a la independència”.

També espera que els jutges no ordenin a la Policia de la Generalitat actuar per impedir-lo perquè “dedicar els Mossos a precintar urnes no crec que sigui reforçar la seguretat del país”.

Destaca que amb Rajoy “no ens reunirem per parlar d'una rotonda, sinó de la relació entre Catalunya i Espanya. Jo no li demanaré que accepti que parlem obligatòriament de referèndum, sinó de Catalunya i Espanya”.

Finalment insisteix que ell és independentista des de jove: “no mirava TV3 ni escoltava RAC1 perquè no existien”. “A casa -explica- vivíem la catalanitat d'una manera natural i ens sentíem com a albercoc sent albercoc i no préssec. Després, quan tens ús de raó, hi reflexiones. No he tingut cap mestre en això; ha estat un procés natural”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Jax el boletaire, Vic , 05/02/2017 - 20:02

Lo del referendum es el TIMO DE LA ESTAMPITA.
Haran unas elecciones autonomicas como siempre con el apellido PLEBISCITARIAS. o CONSTITUYENTES. Y patada a seguir.

#14 No se juzga a Cataluña, la estelada es una bandera de partido, solo, 05/02/2017 - 15:27

Ninguno puede estar por encima de la Ley,
En democracia los políticos tampoco.
Ciu ... tiene hasta las sedes embargadas por corrupción.

#12 Carlos Gomez, y en eso llego el fiscal, 05/02/2017 - 14:13

"Puigdemont descarta elecciones y referéndum a la vez.El president confía en que los jueces no movilicen a los Mossos contra la próxima consulta"

Tot es pura improvisacio
Estan totalment extraviats sense saber com sortirse´n del abisme on s´han fotut. Aqui ja nomes tracta d´una embogida fugi

#11 Antic convergent, Santpedor, 05/02/2017 - 13:18

Son com paparres! Van a pinyò fix, i d'aqui no els treus. Tanta legitimitat i tantes mandangues: un , president per accident, i l'altre, gracies a amics com la CUP, a la paperera de la història. Però de que aneu?

#10 Alejandro, Barcelona, 05/02/2017 - 13:08

Hace dos días Mas dijo lo contrario. Estos van cada uno por su lado y esas no son la mejores formas para gobernar ningún país.