Publicitat
Política · 24 de Gener de 2019. 20:17h.

Puigdemont descol·loca els presos

Les defenses volen anar tots a una en el judici de l’1-O, mentre que l’expresident porta Torrent al TC

Puigdemont descol·loca els presos

Carles Puigdemont

La coordinació que han establert les defenses dels polítics independentistes empresonats topa frontalment amb el recurs que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat contra el president del Parlament, Roger Torrent, davant el Tribunal Constitucional.

L’estratègia dels presos es divideix entre els que plantegen una defensa política i els que opten per esgrimir aspectes jurídics, però sense confrontar una amb l’altra, segons avançada aquest diumenge La Vanguardia. Els advocats consideren que no és perjudicial aquesta diferència estratègica, sinó que és “complementària”, perquè totes incideixen en la “vulneració massiva de drets fonamentals”.

Les defenses han denunciat que el judici de l’1-O és una “causa general” contra “les urnes i la democràcia”, així com un “atac a la dissidència política”. També han acusat l’Estat espanyol d’utilitzar-lo com “un exemple d’instrumentalització del procés penal per a la persecució d’un moviment polític que anhela un objectiu polític legítim en democràcia”.

Per altra banda, les formacions independentistes han denunciat una “persecució judicial” i han qüestionat les institucions de l’Estat espanyol. Fins i tot, van aprovar una resolució al Parlament que assegurava que el TC és un organisme “mancat de legitimitat” a Catalunya.

Tanmateix, l’expresident de la Generalitat no ha dubtat en presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra Roger Torrent i la Mesa del Parlament per retirar-li la delegació de vot. Una decisió que va prendre sense avisar ERC i a falta de pocs dies perquè comenci el judici de l’1-O.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Mateo Piñol Carrió , Argentona , 25/01/2019 - 18:13

Us sembla normal que amb un judici importantíssim per Catalunya a les portes, es donin aquests espectacles?
Ara és el moment de reclamar davant del TC?
Penso qua s'han begut l'enteniment!!!

#4 Eslovenia, Yugoslavia y España, Balcanes, 25/01/2019 - 10:16

Yo dir?a que para Puchi el parlamento catalán carece de legitimidad:

"aprobaron una resolución en el Parlamento que aseguraba que el TC es un organismo “carente de legitimidad” en Catalunya.

Sin embargo, el expresidente de la Generalitat no ha dudado en presentar un recurso de amparo al Tribunal Constitucional contra Roger Torrent..."

#2 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU MOLT CARRIL DE BICI I MOLT CICLISTA SOBRE LAS ACERAS NO ELS MULTEN , JUNQUERAS TINGUEN A CARLES PUIGDEMONT NO HAS PAS TENIR POR DE VOX .NO SON PAS TAN TRAÏDORS CON P, 25/01/2019 - 06:43

Aixo demostra una cosa EL Enemic Politic de E.R.C. No son el P.P. NI CIUTADANS NO y NO . És CArles puigdemont és La Dreta Corrupta Catalana els de Convergencia els de C.I.U. Abans ara con se diguin . Amb amics con el qui necesita tenir mes Enemics he JUNQUERAS ..E.R.C. SE BAIXA ELS PANTALONS DEVANT DE PUIGDEMONT Covards Titelles ..

#1 A., Barcelona, 24/01/2019 - 22:49

És un crack!!! El p*tu amo com diu la Rahola! Els de Lledoners volen presentar una defensa centrada en la no legitimitat i falta d imparcialitat del TC, i va i presenta un recurs d'empara al TC. És a dir acusa a la Mesa del Parlament d'obrar malament i reconeix la legitimitat del TC. Puigdemont, si no existisis t hauriem d inventar