Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2019. 17:08h.

Puigdemont desprestigia Espanya al New York Times

Diu que Turquia i la Xina imiten la "línia autoritària" amb els kurds i Hong Kong

Puigdemont desprestigia Espanya al New York Times

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que Turquia i la Xina han copiat "la línia autoritària" d'Espanya en un article d'opinió publicat al New York Times. L'expresident manifesta que la "línia autoritària" d'Espanya està sent emulada per països com Turquia, que ha justificat el cessament de càrrecs electes kurds dient que "seguia els passos d'Espanya" i pel Govern xinès, que ha argumentat que "la violència policial" a Catalunya "legitima la repressió" als manifestants de Hong Kong.

"La línia autoritària d'Espanya està sent emulada per països com Turquia, el govern del qual ha justificat l'eliminació dels càrrecs electes kurds dient que simplement seguia el lideratge d'Espanya i la Xina, que ha defensat que la violència policial a Catalunya legitima la seva repressió contra manifestants a Hong Kong" afirma Puigdemont en l'article, titulat 'Les fronteres desfasades estan escanyant la democràcia liberal'.

Puigdemont considera en l'escrit que Espanya ha gestionat d'una manera "antidemocràtica" els conflictes territorials posant com a exemple el referèndum de l'1-O així com l'empresonament i condemna dels dirigents independentistes. L'expresident afirma que aquesta deriva estableix un precedent que "provocarà problemes territorials" a tot el món, ja que "valida la violència institucional contra les minories". L'expresident contraposa la manera d'actuar de l'Estat espanyol amb la del Canadà i Regne Unit, que van permetre referèndums al Quebec i Escòcia respectivament.

Puigdemont defensa que la ciutadania hauria d'estar "al capdavant" de la redefinició de les fronteres arreu del món. "Si poden escollir el seu propi futur, els estats que obtinguin la independència per mitjans no violents i democràtics obriran el camí perquè la democràcia liberal floreixi arreu del món", conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#31 Figueras, Figueras, 05/12/2019 - 13:07

¿Y todo esto lo dice un fugado? no hay más que añadir

#30 Trista paciencia, Del mon, 05/12/2019 - 10:44

El problema (que sí lo es) no es este pollastre. El problema real es la cantidad de gente en Cataluña que lo tiene como referente político. Es ahí donde la sociedad catalana se delata a sí misma como desquiciada y enferma al no apartar a este personaje tan anómalo al que normaliza mientras ningunea o ataca a los que piensan de otra forma.

#29 Érika, Terrassa, 05/12/2019 - 09:46

Es muy importante que Puigdemont siga diciendo gilipolleces en representación del secesionismo

#28 Truquo, Gotham, 05/12/2019 - 09:38

A más gordas las dice, más credibilidad pierde.

#27 Sergi, Bcn , 04/12/2019 - 22:39

Este hombre no esta fino..