Política · 20 de Març de 2017. 22:43h.

Puigdemont destaca la “gran flexibilitat” de Tarradellas

El president el posa com un exemple “a l’hora d’abordar les negociacions”

Puigdemont destaca la “gran flexibilitat” de Tarradellas

Puigdemont durant l'acte (Foto:Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat la “gran flexibilitat” del president Josep Tarradellas i l’ha posat com exemple “a l’hora d’abordar les negociacions", durant l’acte d’obertura de la commemoració del 40è aniversari del seu retorn. El cap de l’Executiu també ha reivindicat “l’elevat sentit de la dedicació política, la persistència en la recerca de solucions i el coratge davant les  adversitats”.

Puigdemont ha fet un paral·lelisme de la Transició amb els esdeveniments polítics actuals. “Si a l’altra part, en aquests moments de l’alta política i de les grans decisions, hi ha les mateixes condicions, aleshores és possible que passi una veritable operació d’estat”, ha afirmat.

“La Catalunya d’avui no és la del 1977”, ha assegurat. “Avui, que portem tant de temps de democràcia com el catalanisme a l’exili, podem començar a dir amb veu pròpia de quina manera entenem com hem d’abordar els grans moments de l’alta política, les grans decisions”, ha insistit.

El cap de l’Executiu també ha dit que el president Tarradellas “l’hem d’agafar sencer, amb les llums i ombres pròpies d’aquest home que té visió d’estat i que decideix des d’aquesta mentalitat, sent conscient de la transcendència dels seus actes”. Altrament, ha explicat “no s’entendria la seva resistència i la seva fortalesa en els moments més difícils, en els quals, qui no estigués proveït de la mentalitat d’estat segur que hauria defallit i probablement hauria abandonat tota esperança”.

Carles Puigdemont ha afirmat que la commemoració del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas “explica molt què és Catalunya i quina mena de capteniment adopten els seus grans homes en els moments de les grans decisions i, sobretot, ens explica, com una lliçó a retenir”. L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat amb la presència d’una àmplia representació dels membres del Govern, així com amb tots els expresidents de la Generalitat des de la restitució de la democràcia.9 Comentaris

Publicitat
#9 Pere Vilalta Puigdomènech, Barcelona, 21/03/2017 - 15:48

El President Tarradellas (en pau descansi) no hagués estat mai d'acord amb la instauració de l'actual règim nacional-separatista d'ultradreta que formen ERC, PDeCat, i la CUP. Ell respectava el marc democràtic constitucional i de llibertats. Sisplau, no us en aprofiteu de la seva figura

#8 JC, Barcelona, 21/03/2017 - 15:22

Tarradellas ha sido el único Presidente de la Generalitat leal con España que hemos tenido en los últimos 40 años.

#7 Carlos Gomez, som una maravella, 21/03/2017 - 13:34

Devant la absencia absoluta de referents propis per una apresurada i forçada desaparicio del Gran Corrupte, pare la patria catlana i el seu unic referent ideologic, han de recorrer a una de les grans besties negres i enemic aferrisat de tot allo que ells representen

Grotesquisme a dojo

#6 Grauero, Gurugú, 21/03/2017 - 11:13

"La Catalunya de hoy no es la de 1977", ha asegurado. "Hoy, que llevamos tanto tiempo de democracia como el catalanismo en el exilio...". Pues no esta mal, esta democracia de España que ud, tanto critica y tanto aborrece.

#5 botifler1914, Montjuic, 21/03/2017 - 10:54

Aunque intentes acercar el ascua a tu sardina, no es lo mismo un estadista que un independentista.