Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2016. 15:11h.

Puigdemont diu a Rajoy que no es pot governar “d’esquenes al Mediterrani”

Els presidents català i valencià acusen l’Estat de bloquejar el corredor

Puigdemont diu a Rajoy que no es pot governar “d’esquenes al Mediterrani”

Puidemont i Puig

Els presidents Carles Puigdemont i Ximo Puig s’han reunit a València amb institucions, empresaris i sindicats catalans i valencians per fixar una agenda que desencalli el corredor mediterrani. Tots dos presidents s'han felicitat per inaugurar una nova etapa de relacions entre les dues comunitats i han acusat el govern espanyol de bloquejar el corredor mediterrani.

“I és que no es pot governar l’Estat d'esquenes al Mediterrani. O si m'ho permeteu, d'esquenes als Mediterranis. No es pot. Com no pot haver-hi economia pròspera a l’Estat d'esquena a l'economia del Mediterrani. Com no hi pot haver tampoc una Europa prou competitiva si un dels motors que té, que és el motor que hi ha al sud d'Europa format per València i Catalunya, està gripat”, ha dit Puigdemont.

Puigdemont ha fet el viatge en tren acompanyat dels consellers Rull i Baiget. Puigdemont ha aprofitat el trajecte per començar a reclamar un cop més a l'Estat que "es posi les piles d'una vegada" amb el corredor mediterrani i permeti que els trens siguin "competitius" en lloc d'haver de "passar per una via única a 30 o 40 quilòmetres per hora".

"Qui n'és el propietari, el responsable, qui té la competència i els diners ha estat irresponsable, incompetent i no ha posat els diners que recapta per millorar aquesta infraestructura", s'ha queixat el president, que ha constatat que l'economia catalana "es ressent" d'aquesta situació i perd competitivitat.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#28 BEJOTA, BCN, 21/09/2016 - 14:33

N.B. L'ÁNIMA DE L'ESTAT ES VENJA CONTRA ELS ENEMICS :MURIEL ( MORTA PER ACCIDENT),PUIGDEMONT (PER UN PEL AMB L'ACCIDENT D'AVUI),MAS (PER LA CUP) ,BAÑOS ,CIU I TRIAS ,BANQUER DEL PROCÉS ,FORA DEL CARREC DE BATLLE DE BARCELONA.

#27 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 20/09/2016 - 00:53

Si Catalunya s'independitza, naturalment que trobarem la manera de treballar-hi.

Mr. Louis Susman, ambaixador dels Estats Units al Regne Unit. Entrevista a la BBC sobre el referèndum sobre la independència d'Escòcia (2013)

#26 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 20/09/2016 - 00:51

No se duda que Cataluña paga en tributos, aun fuera de las leyes de la proporción, más que cualquiera otra provincia.

Francisco Mariano Nifo, periodista

#25 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 20/09/2016 - 00:50

A Catalunya se la trató como provincia conquistada.

Vicente Alcalá Galiano, Tresorer general (1809)

#24 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 20/09/2016 - 00:49

Es inútil deciros que en las provincias catalanas se paga mucho, muchísimo más de lo que pueden suportar los elementos de su riqueza; y en cambio no cobramos, siendo así que en Madrid por regla general, nadie paga y todo el mundo cobra.

Emili Sicars, diputat carlí (1871)