Publicitat
Política · 17 de Juny de 2017. 18:55h.

Puigdemont diu que Catalunya “surarà sempre per damunt dels il·lusos ofegadors”

"Sempre sobreviu, malgrat la vulguin enfonsar"

Puigdemont diu que Catalunya “surarà sempre per damunt dels il·lusos ofegadors”

Carles Puigdemont (foto: Gencat)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que “la nostra identitat, el nostre sentiment i la nostra voluntat  de ser surarà sempre per damunt dels il·lusos ofegadors”. Ho ha dit durant la seva visita a la primera Fira del Tap de Casà de la Selva. “Catalunya com a país sura”, ha reblat i ha afegit que “sempre sobreviu, malgrat la vulguin enfonsar".

Puigdemont ha comparat la situació de Catalunya amb la dels suro, un material que ha qualificat de “fràgil i minúscul davant la poderosa força de l’aigua”, que és capaç de “sobreviure i surar enmig del mar”, tot i tenir-ho “tot en contra”.   De la mateixa manera, ha assegurat que Catalunya és un país “capaç de sobreviure i surar, tot i que molts l’intenten enfonsar i encara que ha tingut moltes  forces que l’intenten apretar”, perquè “a la que es descuiden, tornem a surar”.

El president ha visitat abans de fer aquestes declaracions els diferents estands de la Fira, on s’hi ha donat cita les principals institucions vinculades amb el món del suro, comerciants de productes fets amb suro, així com una demostració  de la fabricació de taps com es feia antigament.  Es tracta d’un certamen capaç de “fer territori, recuperar memòria, de fer reivindicació d’un ofici i d’un producte molt arrelat”, ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 Galba, bcn, 19/06/2017 - 11:27

Que aixi sigui!

#16 patimpatampatum, Palafrugell, 19/06/2017 - 11:23

Esperem que aixì sigui i que aviat en Puigdemont i tota la pandilla de lunatics que lideran el procés desapareixin del mapa.

#15 Pedro Vidal, Barcelona, 18/06/2017 - 19:21

¡Y tanto! Si sobrevive a melones como el 129 y el 129bis, a qué no ha de sobrevivir.

#14 Pepon, Bcn, 18/06/2017 - 12:56

Cap de suro!!!!!

#13 M, Sabadell, 18/06/2017 - 12:00

Algunas zonas de Girona, producen unos explendidos alcornoques. Y luego el corcho se instala en la cabeza de algunos.