Publicitat
Política · 14 de Juny de 2016. 08:23h.

Puigdemont diu que Catalunya "té projecte de país"

El president remarca l'"àmplia base democràtica que sustenta el Govern"

Puigdemont diu que Catalunya "té projecte de país"

Puigdemont, amb Gay de Montellà. (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que “qualsevol economia madura i avançada” sol fixar-se en “aquells països i societats que són dinàmics, que estan mobilitzats, que expressen alt respecte per si mateixos, i que no abaixen el cap davant dels abusos, sinó que mostren ambició i ganes d’anar endavant”. 

“Aquest és el cas de Catalunya i de la seva societat”, ha remarcat el cap de l’Executiu, que avui “té projecte de país, una narrativa compartida i, sobretot, una àmplia base democràtica que sustenta el Govern”, ha destacat en la clausura de l'Assemblea General de Foment del Treball.

Una situació que el cap de l’Executiu ha destacat que no té res a veure amb la que actualment es viu a Espanya, que, per contra, “crea desconcert” a nivell internacional perquè “no s’endevina un projecte clar de país compartit” i no té “un govern d’àmplia base d’elecció democràtica”. 

“En aquestes condicions és difícil ser atractiu a ulls dels inversors estrangers”, ha subratllat el president, perquè assegura que “no hi ha res més desincentivador per a qualsevol inversor que un país que no sap on va o que no sap donar resposta als desafiaments que té damunt de la taula”. 

Puigdemont hi ha sumat el fet que el Govern espanyol “continua generant una constant inseguretat jurídica” quan limita la capacitat dels governs autonòmics “a través de la seva constants lluita al TC” per anar bloquejant totes les iniciatives que fan els diferents governs autonòmics “per desplegar les competències que la Constitució els té assignades”. Una situació, ha dit, que està provocant que hi hagi “una reclamació cada cop més estesa en el conjunt de l’Estat espanyol sobre la sostenibilitat i l’obsolescència del model”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Pepe castellano, Castelldefels, 16/06/2016 - 14:36

El proyecto de país en Cataluña no puede ser el de los nazionalistas/separatas que basan todo su perfil en el odio a lo español porque aqui, la inmensa mayoria tenemos y nos sentimos orgullosos de lazos de tood tipo con el resto de los españoles

#15 cap gros, palamos, 16/06/2016 - 05:56

Quina quantitat de topics que tenen els indepes quan parlen....i tot el dia repetin lo de la "dignitat "del poble catala i demes monsegues...tot es tant petit...mediocre...curt...a la nostra petita catalunya...i tu torna a girona babau...

#14 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 14/06/2016 - 21:29

Vinga President!. No podeu accelerar el temps?. Ara amb la sortida de la Gran Bretanya, hi haurà rebombori. Serà el moment de sortir d´Espanya, per nosaltres. Europa no se´n sortirà si no deixa viure les nacions que la componen, començant per Catalunya. Ja ho anireu veient. I no sóc endeví.

#14.1 Como disse?, Cap i Casal, 14/06/2016 - 23:11

No et senten, a més la Dui ja fa temps que la varen penjar al wàter. És que la pela és la pela, neng.

#13 nedland, Roses, 14/06/2016 - 13:27

Si un projecte on si no vols pols no vagis a l era

#12 BEJOTA, bcn, 14/06/2016 - 13:16

Joaquim Gay de Montellà - INËS ABUCELLS
Cataluña pierde un 20% de sus empresas por el independentismo
Gay de Montellà lamenta también que se paralicen inversiones por la incapacidad de formar Gobierno en España