Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2021. 11:45h.

Puigdemont diu que el New York Times publica “propaganda”

Considera que el diari “ajuda als règims autoritaris”

Puigdemont diu que el New York Times publica “propaganda”

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha queixat a twitter, sense esmentar-lo explícitament, del New York Times, que va publicar ahir que el seu cap de gabinet es va reunir a Moscou amb funcionaris russos i exagents d'intel·ligència.

L'objectiu d'aquestes reunions era garantir el suport de Rússia per aconseguir la independència de Catalunya, segons apuntava el diari a través d'un informe d'intel·ligència europeu.

“Quan la propaganda penetra en els referents de la independència informativa, la democràcia se’n ressent i acaba servint d’ajuda als règims autoritaris, perquè blanquegen les seves pràctiques. Moure’s per ‘confirmation bias’ és un error, en política i en intel·ligència”, ha escrit Puigdemont.

Segons NYT, molts dels funcionaris amb els quals Alay es va reunir a Moscou estan involucrats en la guerra híbrida del Kremlin contra Occident. Una estratègia a través de propaganda i desinformació, finançament secret i moviments polítics desestabilitzadors, atacs informàtics i assassinats a sou amb l'objectiu d'erosionar l'estabilitat dels adversaris de Moscou.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#30 Neferu, Barcelona, 05/09/2021 - 19:49

Pues Fuigdemont: Es posible que tal vez tengas que tragarte tus protestas y mentiras, porque por las informaciones, de las que cada día se sabe un poquito más, me parece que vas a quedar como un indecente embustero, porque todo indica de que sí es cierto de que hasta habéis tenido contacto por lo menos con uno de la mafia rusa. La investg. sigue

#29 Fernando, Mataró, 05/09/2021 - 19:25

Al contrario de los informes del Institut de Nova Historia, que son ciencia pura.

#28 Die Frage, Gironès monamour, 05/09/2021 - 18:29

Ja els diuen els analistes nordamericans al New York Times, que hauríen de llegir més el Punt-Avui i veure TV3.

#27 Tabarnés puro, Barcino, 05/09/2021 - 09:05

Después de jugar a ser James Bond, a nuestro Vivales no le llega la camisa al cuello sabiendo las consecuencias de sus tripijocs en las cancillerías internacionales. La cagaste Burt Lancaster. Bye, bye.

#26 Masias , Mis posaderas , 04/09/2021 - 22:26

Me extraña que en el comunicado no haya dicho también que el New York Times es un periódico fascista, franquista, botifler y anticatalan.

Vamos lo que hubiera dicho cualquier nacionalista medianamente asilvestrado