Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2017. 18:56h.

Puigdemont diu que els Mossos estan preparats per combatre el terrorisme gihadista

El president afirma que la policia de la Generalitat se “situa al nivell dels països més avançats”

Puigdemont diu que els Mossos estan preparats per combatre el terrorisme gihadista

El president, amb el nou cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Foto: Rubèn Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que els Mossos d’Esquadra estan preparats per combatre el terrorisme gihadista i, en aquest sentit, ha explicat que la policia catalana ha adquirit material que “ens situa al nivell dels països més avançats”. Així ho ha assegurat durant la celebració del Día de les Esquadres, on ha agraït als agents “la tasca cada dia més arriscada, que compartim amb els cossos policials d’altres països, en aquest desafiament global que és el terrorisme gihadista”.

“Com a Govern, com a país, com a cos, ens hem de prendre molt seriosament l’amenaça terrorista”, ha manifestat el cap del Govern, alhora que ha advertit que “serà quelcom que perdurarà en el temps”. Puigdemont ha considerat que a Catalunya hi ha una major sensació de seguretat que a altres països, però “no ens relaxarem perquè som conscients que garantim aquest tros de seguretat global que ens pertoca, encadenant-la solidàriament amb la resta de països”.

El president de la Generalitat ha reblat que “aconseguirem un món en pau, un món on podem conviure malgrat les diferències i que pugi plantar cara als desafiaments de la humanitat, que pugi donar respostes dignes, decents i democràtiques a les esperances de la gent que vol viure en pau”.

Per altra banda, ha subratllat que els Mossos d’Esquadra són “un cos cada vegada més valorat i professionalitzat” que “sap cap on va”. “Hi ha unitat de criteri i la seva conseqüència és una organització que es mostra forta i robusta davant possibles eventualitats o incidents”, ha asseverat. Puigdemont ha qualificat el model de seguretat pública com “un dels pilars de l’estat del benestar” i “un dels pilars de l’estat democràtic”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha reclamat que els Mossos “s’integrin en el CITCO (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) i cal que s’integrin de forma permanent a la taula de valoració del risc de l’amenaça terrorista”. També ha demanat “amb urgència” que es convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya.

“Des del passat 5 d’abril s’han ofert ja des de la Generalitat de Catalunya al Ministeri de l’Interior més de 5 possibles dates per celebrar aquesta Junta de Seguretat i esperem ara que una convocatòria, que és urgent i necessària, no es demori més”, ha explicat Jané, qui ha lamentat que “la resposta final i concreta d’una data per part del Ministeri de l’Interior no arriba”.

11 Comentaris

Publicitat
#12 M, Sabadell, 23/04/2017 - 19:50

¿Acaso puede decir lo contrario?

#11 Un mosso, Martorell, 23/04/2017 - 17:14

jajajaj jajajaj i més jajaja qui t'ha contat aquest acudit presi?? el que toca la guitara i fa paelles amb tu??

no feu conya amb aquests coses que prou malament està la cosa

i de votar-te molts mossos oblida't, ens heu tractat amb el cul

#10 Dominica , Bcn, 23/04/2017 - 01:51

Ni de conya.

#8 Cerrajero, Terrassa ( Mezquita central), 22/04/2017 - 12:01

Mientras que no se equivoque de piso y tiren la puerta que no es ,vamos bien

#7 Alejandro, Barcelona, 22/04/2017 - 09:24

Ya, President. Ojalá nunca tengamos que recordarle estas palabras. Los mossos serán muy profesionales, no lo pongo en duda pero, los gihadistas son muy contumaces, fanáticos y asesinos imflamdos por una religión:un cóctel explosivo.