Política · 1 d'Abril de 2019. 10:48h.

Puigdemont diu que la independència "pot ser il·legal, no delicte"

L'expresident torna a festejar amb la unilateralitat

Puigdemont diu que la independència "pot ser il·legal, no delicte"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista al diari argentí Clarín, afirma que "declarar la independència pot ser il·legal, però il·legal no és delicte. Cal ser molt clars en això. L'Estat espanyol està intentant criminalitzar accions polítiques que el mateix ordenament espanyol no considera delictes".

"Es va despenalitzar la convocatòria a referèndum d'independència del Codi Penal. I només és delicte de rebel·lió quan hi ha un aixecament tumultuari i violent, que per descomptat no s'ha donat. Estem davant la construcció d'una ficció", afegeix.

Puigdemont considera que la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017 "va ser una declaració vàlida, feta per un Parlament legítim, democràticament escollit, que a més no ha estat rectificada per un altre Parlament. Hi ha una fita i està realitzat. La parlamentarització de la independència ja està feta".
                    
També assegura que "la unilateralitat és sempre vàlida. Mai hem renunciat. No vull que s'interpreti que la nostra opció és la unilateralitat. Perquè no ha estat mai la primera opció. Ha estat l'última. Però sempre hi és". "Cada dia em llevo pensant que aquest serà l'últim dia a l'exili, la qual cosa no és realista però m'ajuda", conclou.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#37 Casandra, BARCELONA, 02/04/2019 - 19:02

....Cómo una persona que está verdaderamente grave, de una dolencia que a estas alturas es difícil de calificar, logra ser atendida por los medios de comunicación, y no por los que verdaderamente necesita, es un misterio que trasciende las capacidades humanas de raciocinio.

#36 botifler1914, sINITACA, 02/04/2019 - 13:00

Lo que tu digas, pero te quedas en Waterloo.

#35 Cajonacona, Barcelona, 02/04/2019 - 00:54

A ver Puchi que te lias. Ilegal = que no es legal = contrario a la Ley, palabra de la que deriva legal . Entonces si es contrario a la ley es delito. Hartos estamos de oirte hablar de democracia, de derechos humanos, de legitimidad, de dignidad , retorciendo palabras que en tu boca clancla carecen de sentido y ofenden. Haber estudiado mas cateto!!!

#34 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/04/2019 - 22:25

Dice Trilemont que la independencia "pot ser il·legal, no delicte". Lo dicho con anterioridad. El lema del octubre separatista del 17 sigue siendo "la subnormalidad al poder". Trilemont es el mejor ejemplo. je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je

#33 Risitas, Estremera , 01/04/2019 - 22:00

jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja j