Publicitat
Política · 28 de Desembre de 2016. 21:55h.

Puigdemont diu que per declarar la independència cal només "el 50% més un vot"

"Si el 'sí' guanya, la independència unilateral es declararà abans que hi hagi noves eleccions"

Puigdemont diu que per declarar la independència cal només "el 50% més un vot"

Carles Puigdemont, durant l'entrevista (Foto: Equinox Radio)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que "per declarar la independència, el 'sí' al referèndum ha de guanyar amb el 50% més un vot" i, en en una entrevista a lLa ràdio francesa de Barcelona Equinox Radio, ha dit que "si el 'sí' guanya, la independència unilateral es declararà abans que hi hagi noves eleccions".

També ha assegurat que el referèndum “no serà com la consulta del 9 de novembre del 2014”, ja que a diferència del convocat sota el mandat d’Artur Mas ara hi ha “una majoria independentista al Parlament”.

Carles Puigdemotn ha manifestat que “Europa no té futur si no reconeix una realitat com la catalana”, raó per la qual ha demanat la complicitat dels governs estrangers, tot recordant que no els demana “defensar la independència, sinó només el referèndum”. “La realitat de Catalunya existeix, encara que a alguns estats europeus no els agradi”, ha afegit.

Finalment, ha donat explicacions sobre la proposta de resolució aprovada pel Parlament el passat 6 d'octubre en la qual es defensava "l'autodeterminació de la Catalunya Nord". "El Parlament no ha d'intervenir en els assumptes francesos i la moció només evocava uns llaços lingüístics i històrics" i ha aclarit que "no té cap reclamació territorial o política”.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#25 DARDO121, BARCELONA, 31/12/2016 - 17:52

Pues tiene razon el mocho de la Rumana.

Para que Cataluña, o cualquier parte de España, sea independiente, solo hace falta el 50% de los votos + 1
Pero de los votos de TODOS los españoles. Porque los naziseparratas solo no pueden.

Y no hay mas hostias, mocho, por mucho que te lo pida la Rumana

#22 telamarinera, Vilanova, 29/12/2016 - 12:02

Bueno, si es la mayoría suficiente, ésto va a parecer la yenca, una ratito pa dentro, otro pa fuera.. Supongo que se mantendrá esas mayorías suficientes para mas referenda.
Ni el destino de vacaciones elegimos la familia con minoría tan escasa!!!

#21 catafracto, Barcelona, 29/12/2016 - 11:43

Según el bachiller, para hacerte independiente basta la mitad más uno de los votos sin que importe la participación. Pero para reformar el estatuto son necesarios 2/3 de los diputados...

#20 botifler1914, sINITACA, 29/12/2016 - 11:43

No creo que su familia le deje ir an lavabo solo... todo el día hablando del sexo de los angeles y a final de mes a cobrar.

#19 catafracto, Barcelona, 29/12/2016 - 11:42

EQUINOX es una emisora francesa en Barcelona que no junta ni 15.000 radioescuchas de los 50.000 franceses que hay en Barna... Acojonante.