Política · 12 de Gener de 2017. 09:43h.

Puigdemont dóna per fet que la CUP aprovarà els Pressupostos

El president es mostra "raonablement optimista"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat optimista que la CUP donarà suport al Govern per tirar endavant els Pressupostos del 2017 i ha manifestat que "em consta la voluntat de la CUP que els Pressupostos tirin endavant". "Sóc raonablement optimista, deixem-nos conduir pel diàleg i la negociació", ha afegit.

Tanmateix, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha advertit que si la CUP no aprova els comptes de la Generalitat, convocarà eleccions i no hi haurà referèndum malgrat la proposta d'Anna Gabriel de tornar a prorrogar els Pressupostos: "Si el Govern perd per segon cop els Pressupostos, aquest govern no pot continuar com si res per dignitat democràtica". "Si no hi ha Pressupostos, aquest Govern s'ha acabat", ha sentenciat.

Puigdemont ha dit que "estem a pocs mesos de celebrar un referèndum" i que això "depèn només de nosaltres". En aquest sentit, ha afirmat que el referèndum "serà vinculant i efectiu perquè hi ha un govern compromès a implementar les decisions dels ciutadans". "El referèndum tindrà efectes. No serà ni una consulta, ni una enquesta", ha reblat.

El president ha dit que "el referèndum ha de ser clar" i ha afegit que "la gent ha de saber què passarà si vota sí o si vota no". "La pregunta del referèndum serà clara i es respondrà amb un sí o amb un no", ha manifestat Carles Puigdemont, que ha assegurat que "no es demanarà a ningú que desobeeixi i que es posi en un compromís".

Finalment, ha explicat que espera reunir-se amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, "abans d'acabar el mes de gener" i ha destacat que li tornarà a proposar "fer un referèndum pactat per a la independència de Catalunya". "Amb Mariano Rajoy voldria parlar, perquè a partir del diàleg arriben sempre els resultats", ha conclòs.

Puigdemont, durant l'entrevista

7 Comentaris

Publicitat
#6 No hi ha dubte, Bcn, 12/01/2017 - 18:15

Com passa a les grans superfícies , cal tenir una marca blanca, en aquest cas la marca blanca de la CUP es diu JXS. (i no pas a l'intrevès com algú podría creure).

#5 sid, bcn, 12/01/2017 - 16:34

Les CUP aprovarà els presupostos i el q calgui, només fan teatre. Per això eixisteixen. Amés, com va pasar amb la investidura d'en Puigdemont, no poden resistir al increible pressió q exerceixen les avies i les padrines als pobles

#4 Jax el boletaire, Vic , 12/01/2017 - 15:36

Todo el mundo sabe que la CUP aprobara los presupuestos. Lo demas es comedia barata, para que tv3% distraiga a los catetos.

#3 PQG, Metrópolis, 12/01/2017 - 15:04

Las cuartas elecciones autonómicas elecciones en 7 años, claramente símbolo de que España es una Dictadura que no deja votar a los catalanes. Yo creo que los separatistas van a tener que cambiar la estrategia porque como sigan así nadie se va a creer que viven oprimidos.

#3.1 Els fets consumats, Girona, 12/01/2017 - 18:18

Por supuesto que viven orprimidos, la CUP les orprime en cierto sitio, pero aguantan aun a riesgo de caminar "esborrats". Lo que sea para no dejar el cotarro.

#2 Carlos Gomez, Sarandonga cuchibiri cuchibiri, 12/01/2017 - 13:42

Pero si no li fan cas ni al seu propi partit.

I el ninguneo public i institucional que mostra el que ara es creu el dalai lama catala i que va repartint amors universals per les emisores de radio es antologic.