Política · 10 de Setembre de 2017. 15:22h.

Puigdemont dóna per feta la independència

El president assegura que “hi ha una nova legalitat catalana”

Puigdemont dóna per feta la independència

Carles Puigdemont (foto: El Punt Avui)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que el Tribunal Constitucional no pot suspendre la Llei el referèndum perquè “hi ha una nova legalitat catalana emparada en la legitimitat de les eleccions del 2015, en els drets humans i el dret a l’autodeterminació”. “Aquesta legislació preval i ens empara per organitzar el referèndum de l’1-O”, ha assegurat el president del Govern en una entrevista a 'El Punt Avui'.

Preguntat sobre la possibilitat que el Govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució, Puigdemont ha reblat que el Parlament ha aprovat “una llei que supera tot això, i ja no pot ser impugnada per aquest sistema polític espanyol”. “És una llei vigent que emana de la sobirania del Parlament de Catalunya”, ha sentenciat.

El president del Govern ha lamentat que es fes servir el ple del Parlament “deliberadament només per intentar empastifar i crear una sensació de crispació, per veure si es trasllada a la societat”. "Va donar tota la impressió de que hi havia un grup de l'oposició, no sé si tots, que buscava això: una provocació", ha considerat.

Puigdemont ha explicat que el Govern està buscant solucions per permetre votar en la ciutat de Barcelona, així com en aquelles ciutats on “un ajuntament directament no pot posar-se al davant de la solució, però accepta no formar part del problema”.

45 Comentaris

Publicitat
#42 Kropotkin, Vic, 11/09/2017 - 08:03

Pronto, a los del Parlament, se les ocurrira hacer una nueva supremana universal que haga que todos los paises tengan que pagar una tasa a Catalunya por respirar. Es de sobras conocido el hecho cientifico de que todo el aire del mundo nace en Montserrat. Es logico que la gente pague por algo tan catalan... Jua, jua, jua,...

#41 Luis, Comala, 11/09/2017 - 00:11

Sí, llamáis loco a Puigdemont, pero no se puede negar que tiene arrestos el tipo...

#40 Albert Escarré Puig, Barcelona, 10/09/2017 - 23:13

#40

Puigdemont, ¿ por favor !, antes de hablar piensa en lo que vas a decir, para no decir chorrada tras chorrada:el referendum " el Tribunal Constitucional NO puede suspender el referendum, porque hay una NUEVA LEGALIDAD CATALANA.
...UNA LEY VIGENTE QUE EMANA DEL PARLAMENT. Vamos ley suprema a nivel universal

#39 Vlac, Barcelona, 10/09/2017 - 23:07

La paranoia oligofrénica es inconmensurable!!!!!
No quiero hacer propaganda de nadie, pero por favor : Leed la obra de Luichi Soja, psicólogo Milanés, para que os déis cuenta lo facil que es llegar a la locura colectiva. Su obra está en Internet.

#38 gironi mosquejat, GIRONA, 10/09/2017 - 22:49

Que us penseu el titol li va tocar a la rifa a qualsevol que es digues puig...... podia tocar li , nomes es qüestió de terminació.