Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2016. 17:16h.

Puigdemont dóna suport a l’alcaldessa de la CUP en comptes dels Mossos

Un sindicat afirma ja que el tuit del president "no ens ha ajudat en res"

Puigdemont dóna suport a l’alcaldessa de la CUP en comptes dels Mossos

Imatge del tuit del President de la Generalitat, Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, mitjançant una piulada a twitter, sense fer cap referència a la policia catalana que ha estat l’encarregada de detenir-la. Puigdemont ha aprofitat per donar suport també a tots els “càrrecs electes que pateixen persecució per les seves idees”. “La llibertat d’expressió no és cap delicte”, ha reblat.

El tuit del president ja ha aixecat alguna reacció entre els sindicats dels Mossos. La USPAC ha assegurat que el missatge de Puigdemont a twitter “no ens ha ajudat en res”. “Estem convençuts que s'ha equivocat de ple”, han reblat. El sindicat també ha afegit en un comunicat que “si l'alcaldessa s'hagués presentat a seu judicial això d'avui no hagués succeït, així que qui ens ha posat en aquesta situació, precisament és ella”.

El cap de l’executiu no ha estat l´únic membre del Govern que ha donat suport a la batlessa de la CUP, oblidant-se dels Mossos. El vicepresident, Oriol Junqueras, ha parlat de detencions però afirmant que “l’Estat espanyol no podrà detenir la democràcia”. “Estem preparats per defensar-la des de la unitat social i institucional”, ha afegit.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha donat suport a Venturós davant el que ha dit és “l'autèntic problema: dèficit democràtic i persecució govern PP”. Una altra consellera del PDECAT, Meritxell Borràs, també ha fet un tuit en la mateixa direcció i ha assegurat que “el problema real és la poca qualitat democràtica a Espanya”.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha expressat el seu “suport i solidaritat amb l'alcaldessa de Berga”. “El govern del PP torna a demostrar el seu tarannà antidemocràtic”, ha etzibat. Altres consellers com Santi Vila no han expressat el seu suport a l’alcaldesa via twitter. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, no ha escrit cap missatge i ha retuitejat la piulada del president Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 Pepet, Sabadell, 05/11/2016 - 13:00

Senyor President de Catalunya, centris, per favor i expliqui les coses de forma correcta; és el menys que pot fer con a President. Aquí no es persegueix a ningú que pensi lliurement; només cal complir amb les lleis vigents i prou.
Com es veu que necessiteu als de la CUP, per tirar endavant els press

#26.1 Pepet, Sabadell, 05/11/2016 - 13:04

pressupostos. És indigne que aquests antisistema hagin posat un President a la paperera de la Història i ara facin agenollar a un altre President i tot el seu Govern, només per acceptar una governabilitat limitada.

#25 Grauero, Fora de Catalunya., 05/11/2016 - 11:24

"cargos electos que sufren persecución por sus ideas". "La libertad de expresión no es ningún delito"
Ud, lo sabe por experiencia, pues a ud, no lo han perseguido.
Afortunadamente y hay muchísimas pruebas de ello, en España existe la libertad de expresión, si no fuese así, las carceles estar

#24 Josep-Maria , Barcelona, 05/11/2016 - 09:50

Un govern que diu ser independentista i que avisa que -atesa l'actit. de "Madrid"- farà ús de la rupt. i la desobed., ha de tenir prepar. una resposta, una acció, per a casos així. I no és el cas. El govern de la Generalitat no surt d'una xerrameca penosa. Hi ha descoord., vacil·lació, por, d

#23 ESTA EN MANS DE LA CUP, Barcelona, 05/11/2016 - 08:36

El que demostra una vegada mes i amb claretat

Que ESTÁ EN MANS DE LA CUP

Els necesita per governar
Els necesita pel els presupostos

I fara tot el que calgui per que estigin contents
Us queda clar?

#22 Xexo, Premia, 05/11/2016 - 06:50

Preparate que seguro que iran a porti si sigues en tus treces