Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2017. 19:40h.

Puigdemont: “el problema és que som catalans”

El president diu que el Govern espanyol “ens maltracta per igual”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que el Govern espanyol “ens maltracta a tots els catalans pensem el que pensem, perquè el problema no és si som independentistes o no, el problema és que som catalans”. Així ho ha assegurat durant un acte de partit celebrat a Sant Sadurní d'Anoia, on ha assegurat que l'Executiu central “ha renunciat a ser el govern de tots els catalans”.

“No és el problema el que pensem. No és un problema si hi ha una majoria o no hi ha una majoria d'independentistes. El problema més preocupant és que ens tracta d'aquesta manera per ser qui som”, ha reblat el president del Govern, que ha posat com a exemple la gestió de les beques o de rodalies.

Puigdemont ha exposat que “quan decideix retenir les beques dels estudiants catalans està perjudicant a tots; quan no inverteixen en rodalies està perjudicant a tots; quan es gasten els diners del Corredor Mediterrani en duplicar vies a Madrid estan perjudicant a tots els catalans; quan riuen del nostre esforç fiscal perjudiquen a tothom”.

El president del Govern també ha acusat l'Estat espanyol de “festejar amb els límits de la democràcia”. En aquest sentit, ha denunciat que “s'està acostumant massa perillosament a parlar de l'article 155, a parlar d'empresonar, a parlar de querelles, a parlar de l'ús de la força, a portar gent a als jutjats, a parlar de què no es pot dialogar, és a dir, tot això en el límit de forçar les costures i a ultrapassar el que és la noció de democràcia”.

Davant d'aquesta situació, ha defensat que “ens hem d’ajudar tots i construir un país que no discrimini en funció de l’origen perquè ara els catalans estem discriminats”. El president de la Generalitat també ha contraposat l’actitud de l’Estat espanyol amb del PDECAT, perquè “som la garantia que pensem en el conjunt del país, som la garantia que les polítiques que impulsem, des del poble més petit a la ciutat més gran, abracen a tots els ciutadans de Catalunya sense exclusions”.

Carles Puigdemont (foto: PDECAT)
Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#62 Piticly66, Igualada, 25/02/2017 - 22:37

Victimismo nivel Dios ..
..y lo demas son tonterias ;)

#61 El problema no és ser català, Bcn, 25/02/2017 - 21:32

El problema és que alguns catalans creuen que se'ns ha de tractar millor pel sol fet de ser-ho i porten fatal això de ser un més entre 17. Supremacisme en estat pur.

#60 Jordi, Bcb, 25/02/2017 - 18:49

El problema es kTENIM A CAT ALS IMPRESENTABLES DELS SEPARATISTES.
AQUEST ES EL PROBLEMA

#58 Laughter, L'H-España, 25/02/2017 - 16:18

Lo hará mejor o peor, pero por el único que me siento representado es por el Gobierno de España. Respecto al Gobierno de la Generalidad, ni me siento representado, ni quiero que me represente esta colla de mangantes hipócritas, sinvergüenzas, engreídos, chulitos y malcriados.

#57 Alejandro, Barcelona, 25/02/2017 - 14:59

¡¡Venga, otra chorrada más!! No, no es el problema ser catalán, el problema es no respetar las leyes, es hacer leyes sin tener competencia para hacerlas, es pasarse por la entrepierna las disposiciones de los jueces. Ese y no otro es el problema.