Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2018. 10:14h.

Puigdemont encara pot ser extradit

El tribunal alemany avaluarà de nou la rebel·lió si ho demana la Fiscalia

Puigdemont encara pot ser extradit

El Tribunal Superior del land alemany de Schleswig-Holstein (SH), que té a les seves mans la decisió final sobre una possible extradició de Carles Puigdemont a Espanya, es troba a l'espera que la Fiscalia General del land li remeti una nova sol·licitud, segons informa La Vanguardia.

"No s'ha rebut encara una petició del fiscal general perquè declari admissible l'extradició; està per veure quan realitzarà aquesta sol·licitud", va dir ahir al diari la jutge Frauke Holmer, portaveu del Tribunal Superior Regional (Oberlandesgericht) de SH.

Els fiscals espanyols que dijous es van reunir a La Haia (Països Baixos) amb fiscals d'aquest land confien que en aquest segon escrit incloguin la nova informació que els van donar per sustentar l'ingredient de violència que pugui equiparar el delicte alemany d'alta traïció al espanyol de rebel·lió.

Encara que en l'acte d'excarceració de Puigdemont del 5 d'abril, l'Oberlandesgericht de SH va considerar "inadmissible en principi" el lliurament per rebel·lió, la Fiscalia General de l'land pot en teoria tornar a sol·licitar l'admissibilitat de l'extradició per aquest delicte.

Llavors, l'Oberlandesgericht hauria de tornar a avaluar-al costat del de malversació, delicte aquest sobre el que al seu dia va demanar més informació. El primer acte "desplega un cert efecte vinculant", però podria haver-hi canvis, assenyala una experta.

La incògnita ara és si la Fiscalia de Schleswig-Holstein, que està analitzant la informació addicional rebuda a l'Haia, insistirà en el delicte de rebel·lió. Ahir en una roda de premsa rutinària, el portaveu del Ministeri alemany de Justícia, Piotr Malachowski, va qualificar de "totalment normal" la reunió de fiscals espanyols i alemanys a l'Haia.

I a Espanya, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va dir a Onda Cero que el fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, li havia transmès que a l'Haia va haver "una bona reunió de treball" i "un aclariment dels fets" , i que els fiscals estaven satisfets.

"Si el fiscal general presenta la sol·licitud, la decisió posterior del Tribunal Superior serà incontestable, és a dir, la llei no proveeix un remei legal", va advertir la portaveu del tribunal, Frauke Holmer.

Ni la Fiscalia alemanya ni Carles Puigdemont podrien apel·lar a una instància més alta, tot i que, d'acordar-la extradició pel delicte que fos, Puigdemont sempre podria acudir al Tribunal Constitucional.

El Govern confia que Carles Puigdemont encara pot ser extradit a Espanya per rebel·lió, que la decisió no està presa, i que cal esperar. Ho va dir el president Mariano Rajoy, que en roda de premsa amb el primer ministre danès, Lars Løkke Rasmussen, ha subratllat que la qüestió "se segueix discutint, no hi ha decisió definitiva" i "cal donar-li temps al temps".

Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#19 Rogeli, Tornabous, 15/04/2018 - 04:05

No tiene escapatoria es cuestion de tiempo.
O Puigdement o el Estado español, no hay medias tintas.

#18 La Victima, Lloret, 14/04/2018 - 22:17

Noooooo per favor noooo... Que s'el quedin a la lliure i democratica Alemanya i que el mantinguin ELLS la resta dels dies... En pocs mesos deixara d existir pels del seu propi partit i començara la fase 2, la de les punyalades per ocupar el seu llaminer lloc oficialment. Entre una cosa i l altre uns 200 mil eurillos any, per dir tonteries..

#17 CATALANISTA ES SINONIMO DE NAZI, Tabarnia free, 14/04/2018 - 19:33

Los POLITICOS NAZIS CATALANISTAS son una puta lacra, en un país democrático, son compeltamente ELIMINADOS.

EN FRANCIA, ALEMANIA O PORTUGAL, partidos politicos, que persigan y coaccionen a las personas por la lengua que hablan o por dónde han nacido, están PROHIBIDOS.

ID TOMANDO NOTA, NAZIS ASQUEROSOS Catalanistas, sois basura NAZI.

#16 Alejandro, Barcelona, 14/04/2018 - 19:01

A mi ya me da lo mismo que se lo queden como que lo entreguen aunque casi prefiero lo primero.

#15 opinador, Barcelona, 14/04/2018 - 18:52

este necio sin formación y sin más mérito que el ascender dentro de la jerarquía de uno de los partidos más corruptos de Europa no sólo daña a Cataluña y al resto de España, sino que está empozoñando las relaciones entre los países de la UE en uno de los peores momentos posibles