Publicitat
Política · 28 de Març de 2017. 08:38h.

Puigdemont equipara Espanya a Turquia

També compara el procés amb la lluita pels drets civils als Estats Units

Puigdemont equipara Espanya a Turquia

Puigdemont pronuncia la conferència a la Universitat de Harvard. (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha equiparat la democràcia espanyola amb la turca de Recep Tayyip Erdogan, perquè "autoritza l'exèrcit a actuar contra els seus propis ciutadans". Així ho ha dit en la conferència que ha pronunciat a la Universitat de Harvard sota el títol “Catalonia, today and tomorrow”.

“És difícil ser part de l’Estat espanyol, que ignora freqüentment les lleis europees i que alguns informes europeus acusen de ser entre els més incomplidors de la UE”. “No només és deslleial amb els seus socis europeus, sinó que també demostra que Espanya és incapaç d’afrontar els reptes de futur”, ha reblat.

Puigdemont ha recordat que la Fundació Adenauer ha reclamat que el conflicte entre Catalunya i Espanya “no es pot resoldre ni amb la policia ni amb els tribunals” i que la Comissió de Venècia va demanar al Govern espanyol de reconsiderar les recents modificacions que havia fet a la Llei del TC per atorgar-li funcions executores. “Aquest tribunal té ara el poder legal de suspendre el meu Govern sense judici”, ha explicat.

El president ha advertit que mentre a Finlàndia, Irlanda, Estònia, Suïssa, Bèlgica, Dinamarca i el Regne Unit “se segueix i es debat als parlaments respectius en sessions ad hoc” el procés democràtic català, “això que és normal a Europa a Catalunya està prohibit”.

“En un dels parlaments més antics d’Europa, l’Estat espanyol ha actuat per la via penal i ha portat als tribunals la presidenta del Parlament de Catalunya per obrir la porta al debat”, ha lamentat.

Carles Puigdemont també ha denunciat que l’expresident Artur Mas i dues exconselleres “han estat inhabilitats i multats per haver permès als ciutadans participar en una consulta el novembre de 2014”.

Finalment, ha remarcat que “la nostra lluita és un reflex de la batalla pels drets civils americans”. “Les institucions americanes han respectat la democràcia i la voluntat dels seus ciutadans adaptant-se” i han esmenant la Constitució dels EUA “més de 27 vegades als objectius des americans”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#38 Ventura, Barcelona, 05/04/2017 - 14:02

Más tonto no se puede ser, si España fuese Turquía Ud. estaría en una mazmorra a pan y agua. Dejé de decir estupideces..

#37 Galderic, Barcelona, 28/03/2017 - 17:02

Això fa temps que ho dic jo i no em feu cas:
Espanya capital Ankara
Turquia capital Madrid
i ben aviat:
Catalunya capital Bruseles.

#37.1 George , Alt Camp, 28/03/2017 - 18:20

Tanto estar mamando supremacismo todo el día y durante todo el año os tiene directamente más allá del daydreaming : entre el delirio y la alucinación . La pena es q vuestra mentalidad ombliguista ( tan aldeana) fuera d aquí , no cuela

#36 José Quinta, LH,Barcelonés,España, 28/03/2017 - 15:11

Puigi, añade a EEUU en el "club" de España y Turquía: allí el Obama amenazó con enviar la Guardia Nacional si se seguía con lo del referéndum de Texas.

#35 0105, bcn, 28/03/2017 - 15:08

y luego se permite juzgar los viajes de Margallo? no se puede ser más cinico y mentiroso, comparar la democracia española con Turquia! Eres un impresentable.

#34 Alejandro, Barcelona, 28/03/2017 - 14:22

O sea: Ha ido a Harvard a poner a España verde y en contra de la UE. Es un juego muy sucio, pero, a qué nos extrañamos si nos tienen acostumbrados a que cuando hablan de España es para echar mierda por la boca.