Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2016. 17:07h.

Puigdemont equipara Espanya amb una dictadura

El president diu que no hi ha "separació de poders"

Puigdemont equipara Espanya amb una dictadura

Puigdemont amb el president de la Comissió Jurídica Assessora. (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres que està treballant per “construir un Estat de dret, amb separació de poders no com tristament passa a l’Estat espanyol”.  En el decurs de la presentació de la memòria anual de la Comissió Jurídica Assessora, el cap de l’Executiu diu que a l’Estat espanyol hi ha  una “manca d’independència del judicial” i ho ha contraposat al model de país que vol construir. 

Puigdemont diu que vol construir un pais “jurídicament sa, allunyat de les males praxis, riscos o temptacions que encara avui podem reconèixer al nostre entorn” i on “es garanteixi que les decisions de les nostres administracions seran rectes, justes, netes i transparents”. 

El president ha afirmat que el Consell d’Europa ja va posar en evidència en el seu informe contra la corrupció l’ús polític dels tribunals a l’Estat espanyol, i ha afegit que aquest no ha aplicat cap de les onze recomanacions fetes per aquest organisme internacional. També ha recordat que Espanya ocupa el lloc 25 de 28 en el rànquing europeu pel que fa a la percepció de la independència judicial

El cap de l’executiu s’ha queixat de “la lentitud” i “la baixa eficiència del sistema judicial espanyol”. “Tenim el deure ètic de superar-ho i fer les coses bé, amb solvència”, ha reblat. 

Carles Puigdemont s’ha dirigit al Govern espanyol i ha dit que “la judicialització de la política és el camí invers a arribar a acords, però és un camí que no té efectes pràctics per aturar la voluntat del poble de Catalunya; més aviat al contrari”. D’aquesta manera, ha volgut respondre a l’executiu de Rajoy  després que el consell de ministres hagi acordat aquest divendres portar al Tribunal Constitucional les resolucions del referèndum aprovades pel Parlament de Catalunya. “A tota proposta catalana de diàleg, d’oferta de negociació, li correspon la seva impugnació espanyola”, ha conclòs. 

Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Mefisto, BARCELONA, 16/10/2016 - 18:16

Suposo que la JUSTICIA CATALANA INDEPENDENT que demana el Puig-Xinl.li, donaría una medalla de CIUTADANS EXEMPLARS als PUJOLS, SUMARROQUES, MILLETS, ETC. ETC, que tant han fet per la independendència d'aquesta ¿NACIÓ? i la butxaca de CIU. ¿OI?
¿I PERQUÈ NO EL NOBEL PEL LLUIS LLACH COM A DYLAN?

#49 Santiago, Mataró, 15/10/2016 - 23:02

El retorcimiento de las cosas con este personaje es de juzgado de guardia urgente. Que precisamente este hable de dictadura cuando es precisamente lo que está llevando a cabo en Cataluña con su acción antidemocrática, ilegalista y confrontadora, manda narices.. Tienen un morro que se lo pisan.

#48 Cesc , Bcn, 15/10/2016 - 19:20

Espanya actualment te la justícia a l'alçada de Veneçuela o Corea del Nord., totalment manipulada pel Govern

#47 BEJOTA, BCN, 15/10/2016 - 12:21

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#47.1 BEJOTA, BCN, 15/10/2016 - 12:22

N.B. VOL DIR ,BATXILLER PUIGDEMONT , QUE CATALUNYA ÉS UNA DICTADURA ,OI? SÍ QUE HO ÉS.

#46 Pepon, Bcn, 15/10/2016 - 11:01

En parte tiene razón. Si la justicia fuera igual para todos a Don Jordi lo hubieran enchironado por el Caso Banca Catalana y nos habríamos librado de un dictadorzuelo que es el padre de la situación actual. Una lástima.

Y él estaría tan feliz en Amer vendiendo puros o haciendo pasteles.