Publicitat
Política · 21 de Març de 2019. 13:45h.

Puigdemont es carrega també la relació del PNB

Els bascos rebutgen concórrer amb el PDECAT a les europees

Puigdemont es carrega també la relació del PNB

El PNB i el PDeCAT no concorreran finalment junts a les properes eleccions europees del 26 de maig, segons ha informat la formació basca en un comunicat. El PNB ha donat a conèixer aquesta decisió després de la conversa mantinguda aquest dijous al matí entre Andoni Ortuzar i David Bonvehí.

El PNB, formació amb la qual ha concorregut històricament el PDeCAT (a través de l'antiga CDC) a les europees, ha assegurat que "entén, respecta i accepta" que la "situació política catalana porti al PDeCAT a la conformació d'una candidatura exclusivament catalanista i coherent amb el Procés polític que allà es viu en els últims anys".

Ortuza considera que el fet que Puigdemont sigui el cap de llista "no és una decisió que el PDeCAT prengui de manera graciosa, sinó que està dins d'una estratègia global". "Entenem i respectem i ho considerem legítim", ha assenyalat Ortuzar sobre les diferents "estratègies".

"Però vèiem que era difícil casar les aspiracions netament catalanes", ha afegit Després de descartar la coalició amb el PDeCAT, el PNB tancarà en els pròxims dies una coalició per a les europees amb Coalició Canària i Compromís per Galícia, amb les que té "avançades" les negociacions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 Tv3% Live, WATERloo, 21/03/2019 - 22:02

Els vascus tampoc ens estimen!!.

#4 botifler1914, Sinitaca, 21/03/2019 - 18:05

Es como Zapatero pero en vez le lelo, en malvado.
Ambos han roto todo lo que han tocado.

#3 Barto, Barcelona, 21/03/2019 - 16:20

El pdcat s'ha convertit en una filial de la cup, igual de radicals i extremistes. Ara mateix no hi ha ningú que defensi un catalanisme de centre i moderat.