Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2020. 21:25h.

Puigdemont es compromet a treballar "incansablement" per reordenar l'espai polític

"La societat catalana necessita les millors persones"

Puigdemont es compromet a treballar "incansablement" per reordenar l'espai polític

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont afirma que treballarà per a "l'ordenació de l'espai polític" en el comunicat en el que anuncia un nou partit. La nova formació, que ha estat presentada aquest dijous en un manifest signat pels exconsellers del PDeCAT empresonats i figures destacades del PDeCat, es "conjura a fixar rumb a través de l'ordenació de l'espai polític".

Els signants del text asseguren que "el trajecte fet i els guanys assolits la darrera dècada amb la independència com horitzó han estat molts". "Mai havíem disposat dels actius que avui disposem per guanyar l'exercici efectiu de l'autodeterminació" destaquen, recalcant que "la independència és viable i inevitable; el procés no té marxa enrere. Del que es tracta és de seguir accelerant el procés".

"La nació catalana ens reclama al conjunt del país seguir incansablement el trajecte cap a la independència per guanyar el curs de la història. Només la defensa de les causes que mai s'abandonen són les que s'acaben guanyant" apunten els signants. "Totes les nacions tenen dret a l'autodeterminació. Catalunya no n'és una excepció" manifesten.

"Les persones sotasignades assumim la responsabilitat d'impulsar la constitució en forma de partit l'espai polític que des del desembre del 2017 s'ha articulat al voltant de JxCat" indiquen. Els signants afegeixen que "ens comprometem a fer de Junts per Catalunya una eina transversal, plural i eficaç al servei de la república catalana i de les persones".

L'escrit també posa de manifest que "la societat catalana necessita que les millors persones i les més preparades assumeixin responsabilitats públiques per ajudar a sortir amb èxit de la crisi social i econòmica que avui ens colpeja".

El manifest, signat per Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Toni Comín, Lluís Puig, convoca a tothom a participar en una assemblea oberta el proper 25 de juliol. També figuren entre els signants del document la número dos del PDeCAT i portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, els consellers Damià Calvet i Meritxell Budó, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas així com la cap de llista per Barcelona, Elsa Artadi.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#21 A. J. Andrés, Viladecans, 04/07/2020 - 12:58

chata o puntiaguda, con flequillo.
Es decir, explico cuarenta pero realmente es una. Sin donettes.

#20 A. J. Andrés, Viladecans, 04/07/2020 - 12:57

¿Cómo podremos o podrán comprobar el cansancio de un tal KRLS?
Dicen dicen dicen que tomaba ging seng pero a raíz del Covid toma gin ton ic con Toni Soler y demás en un hotel, a 20 eurazos la copita.
Sigue el discurso de vendedor de crecepelos y ungüentos del Far West o de las vendedoras del Tupper Sex, a punto de juzgar o juzgarlas y de nariz

#19 Sergi Sergio, Barcelona, 03/07/2020 - 15:12

Trabajar dice el listillo, este gandul que no le pegado un palo al agua en su vida, que lleva toda la vida mamando del erario publico y encima dice incansablemente, vinga nano segueix enganyant a la parroquia que et un crack, esta vez al menos no ha dicho que lo voten que volvera a Catalunya.

#18 Ugy, Toy aqui, a la derecha de alli., 03/07/2020 - 12:33


Robaré y robaré
y ni un euro dejaré.

(Trabajaré dixit)

#17 Masias , Mis posaderas , 03/07/2020 - 12:25

Un poco flojo el manifiesto .
Entre el habitual pienso, se echan de menos frases como “ Ho tenim a tocar “ “ El mon ens mira “ “ Dia Historic “... que también se lo traga muy bien el ganado .

#17.1 Res de nou, Girona y sus pueblos, 03/07/2020 - 14:18

El Copy-right d'alusions al treball intens el te Celestino Corbacho que fou un ministre d'industria si no em falla la memòria d'aquell funest president que volía fer una Alianza de Ci-vilizaciones i quan li deien que l'atur augmentava sense frè deia "Et-tamos trabajando intensamente...... i l'endemà ho tornava a dir. Uns cracks.