Política · 12 de Febrer de 2019. 09:55h.

Puigdemont es fa el valent des de Waterloo

L'expresident amenaça amb una DUI si hi ha condemna

Puigdemont es fa el valent des de Waterloo

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El Punt-Avui, parla del judici i explica que "l’afronto com un acte de venjança orquestrat pels poders de l’Estat espanyol perquè, insisteixo, no hi ha hagut cap delicte. És una farsa de judici, no hi ha res que justifiqui la causa penal ni la presó preventiva que han patit durant més d’un any els companys i companyes encausats".

També destaca que "he transmès als companys empresonats, no només aquests darrers dies, sinó durant tots aquests mesos que han estat privats de llibertat, la meva solidaritat i afecte davant una situació injusta i humiliant". "L’única sentència que contemplo és l’absolució. Ara bé, si hi confio ja és una altra cosa, atès com s’ha comportat l’Estat des de l’inici del procés", afegeix.

Puigdemont considera que "no es pot entendre que s’hagi denegat la citació com a testimoni i més quan van decidir separar-me d’aquesta causa i retirar l’euroordre contra mi. Han vulnerat, una vegada més, un dret dels acusats".

També adverteix que "si arriba una sentència condemnatòria, hi haurà una clara majoria de catalans i catalanes que tindrem tota la legitimitat per prendre decisions que ja van ser preses al Parlament i ratificades en un referèndum la tardor del 2017".

En aquest sentit, es mostra partidari de no esperar als tribunals europeus perquè "no sabem quant pot trigar a arribar aquest moment, pot ser un procés llarg, com adverteixen els advocats de la defensa, i per tant no tindria sentit que estiguéssim de braços plegats durant mesos o potser anys. Confio en el Tribunal Europeu de Drets Humans, però també confio en la reacció pacífica i determinada de la gent".

Puigdemont admet que "estic preparat per a un exili llarg i per continuar internacionalitzant el conflicte amb instruments com ara el Consell per la República". També llança una indirecta a Roger Torrent, que defensa que la seva no seria una investidura efectiva.

"La pregunta és si hi ha la voluntat de fer efectiva aquesta investidura. L’efectivitat d’una decisió passa per respectar per damunt de tot la plena sobirania del Parlament i obrar amb totes les conseqüències. El Parlament no pot estar sotmès a la voluntat política del govern espanyol ni dels jutges, sinó que es deu únicament i exclusivament al poble de Catalunya", indica.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#35 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 12/02/2019 - 23:09

Des de Bèlgica estant, demanar una segona Declaracio Unilateral de Independència, prova novament la indecència i inmoralitat del personatge. Quins dels seus fanàtics seguidors (a Catalunya) seràn els nous herois de la nova DUI? Nova fornada de presos. El Flautista de Hamelin segueix ben viu.

#34 Risitas, Estremera, 12/02/2019 - 21:31

jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja j

#33 Veciana, Barcelona, 12/02/2019 - 19:33

Su canción es "The coward of the county",de Kenny Rogers.

#32 JC, Barcelona, 12/02/2019 - 17:07

¿Cómo era? Ah, sí:"mañana todos al despacho". Y el muy valiente lo dijo cuando ya tenía planeado huir en el maletero de un coche. Este héroe está a la altura del movimiento totalitario que representa, sin duda.

#31 Sergi, Barcelona, 12/02/2019 - 16:59

Dice, "Afronto el judici", menudo pieza, una jeta de cemento armado.