Publicitat
Política · 22 de Maig de 2020. 22:06h.

“Puigdemont és l'únic responsable dels enfrontaments de l'1-O”

Enric Millo, exdelegat del Govern central a Catalunya: “Cal tallar els fluxos financers del procés”

“Puigdemont és l'únic responsable dels enfrontaments de l'1-O”

Enric Millo

L'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha responsabilitzat l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, dels “enfrontaments” que es van registrar entre els agents de la Policia i Guàrdia Civil amb els votants de l'1-O. “Puigdemont és l'únic responsable dels enfrontaments de l'1-O”, ha assegurat en una entrevista a e-notícies, on ha reconegut que “em treia el somni que pogués haver un mort”.

Millo ha alertat que “pot haver-hi un conflicte civil” ja que -considera- “hi ha grups dins d'aquest moviment que pensen que la independència només es pot dur a terme si es produeix una situació de violència”. L'exdelegat de l'Executiu central a Catalunya ha ressaltat que “el Govern d'Espanya va parar-los els peus”, però ha avisat que “la possibilitat de fer un altre cop està latent”.

El dirigent de el PP ha afirmat que el procés “no s'ha acabat”, sinó que els partits independentistes “ho tornaran a intentar” perquè “hi ha capacitat d'alimentar-ho financerament”. “Cal tallar els fluxos financers del procés”, ha demanat després d'assenyalar que “han utilitzat els diners públics de manera il·legal”.

“Segurament hi ha un origen que ve de el sector privat i un altre que ve de el sector públic de manera camuflada, no oficial. El que cal fer és controlar i verificar a on van els pagaments”, ha explicat.

Sobre l'actuació que va tenir el llavors president de la Generalitat després de l'1-O, Millo ha considerat que “Puigdemont escapant va ser patètic, perquè hores abans havia convocat els membres del seu govern per al dia següent”. Respecte els suports internacionals del procés, el dirigent del PP ha assegurat que “a Europa ningú els dóna suport”. “No han convençut ningú fora del circuit independentista”.

Enric Millo, actual secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, ha lamentat que “Catalunya està perdent el ritme” en matèria econòmica perquè els últims governs de la Generalitat “s'han dedicat a enderrocar-la”. “Catalunya està condemnada a una espiral de decadència”, ha augurat.

En relació als mesos que va estar vigent l'article 155 de la Constitució, ha indicat que “es van desbloquejar un munt de decisions”, malgrat que “alguns van posar pals a la rodes per intentar demostrar que no havia funcionat”. “El 155 va beneficiar a Catalunya”, ha conclòs.

Millo ha explicat que “he viscut una situació de persecució implacable” i que “una part de l'independentisme em va convertir en la diana de la seva ira”. També ha lamentat la “intolerància i intransigència” amb la qual van actuar els Comitès de Defensa de la República. Un moviment que “ja no està de moda. Ningú se'n recorda d'ells”. “Els CDR podrien haver-se dedicat a combatre la Covid”, ha afegit.

L'exdelegat del Govern central a Catalunya relata en primera persona com va viure els mesos previs i posteriors al referèndum de l'1-O en el llibre 'El derecho a saber la verdad:el testimonio del delegado del Gobierno en la Cataluña del 155' (Península), un llibre que -diu- “s'ha venut més que el d'Artur Mas”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Juan Jose García, Cunit, 25/05/2020 - 16:02

El único,no.Soraya tenía en su mano(155)Publicar todos los trapos sucios.Numero de empresas fantasmas.Sociedades
inoperates,subvenciones,nóminas, nombres.La cifra,habría desmontado el tinglado por escandalosa.No movió un dedo.

#17 Juan Jose García, Cunit, 25/05/2020 - 15:53

El único,no.Soraya tenía en su mano(155)Publicar todos los trapos sucios.Numero de empresas fantasmas.Sociedades
inoperates,subvenciones,nóminas, nombres.La cifra,habría desmontado el tinglado por escandalosa.No movió un dedo.

#16 VRaptor, Alicante, 24/05/2020 - 19:32

Como es habitual en la masa amorfa y decrépita de los secesionistas a sueldo, que son como los burros con orejeras, solo tienen visión de túnel, pero al final de su túnel no se ve la luz sino que siguen en la mas tenebrosa y nefasta de las obscuridades, las de aquellos que no quiere ver la realidad, siguen en su mundo irreal, absurdo y decadente.

#13 Joan del Bages, Manresa, 23/05/2020 - 22:10

I consti que amb els cops de porra, els vaixells piolín i els " a por ellos" un "víctima" directa tambè n' ha estat l' Enric Millo. L'ha demonitzat l'indelendentisme in eternum. Un gran error estratègic. Amb el 9-N del sr. Mas, el "timoner cap el desastre" no s'havia comés. Que actui la Justícia que per això estem en un Estat de Dret.

#12 Joan del Bages, Manresa, 23/05/2020 - 21:42

A veure, Millo, molt d'acord amb el que dius però si el "referendum" era il.legal i nul de ple Dret, els cops de porra eren innecessaris i han motivat l'argumentari dels indepes. Error estratègic amb majúscules, com els vaixells piolins i el "a por ellos". Que no va actuar després el Tribiunal Suprem ? En Zoido es va equivocar a favor dels ind