Política · 14 de Juliol de 2017. 11:53h.

Puigdemont es posa en mans d'Esquerra

El president al.lega que Munté, Jané i Meritxell Ruiz "han decidit fer un pas al costat"

Puigdemont es posa en mans d'Esquerra

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut en roda de premsa acompanyat d’Oriol Junqueras i ha anunciat que “Jané, Munté i Ruiz han decidit fer un pas al costat, així com el secretari del Govern, Joan Vidal”. Els seus substituts són Joaquim Forn, a Interior, Clara Ponsatí a Ensenyament i Jordi Turull com a conseller de la Presidència i portaveu de l’Executiu. Víctor Cullell serà secretari del Govern.

Puigdemont ha dit que “jo no he cessat ningú, motius pel cessament cap ni un” i ha atribuït els canvis a la voluntat “de donar un pas al costat” dels consellers esmentats. “Aquest pas al costat és per haver completat un cicle, ja hem fet la seva aportació, han acabat una etapa i volen col·laborar des d’altres àmbits”, ha explicat. "No tinc ap raó per cessar-los", ha reconegut.

A criteri de Puigdemont “demostren amb aquesta decisió que es guien per l’ètica de la convicció”. També ha assegurat que Munté, Ruíz i Jané no tenen “cap dubte sobre el que li convé a fer aquest país, així m’ho han expressat. Actuaran per fer possible el referèndum”. “No sobra ningú, tots ens fem falta”, ha afirmat.

Pel que fa al fet que tots els consellers que surten siguin del PDECAT, Puigdemont ha al·legat que “són consellers de Junts pel Sí”. “Tenim adscripcions polítiques diferents, però sempre hem actuat amb la idea de que formen un sol equip. Al consell Executiu no mirem si parla un que és d’un color o d’un altre”, ha assegurat. En aquesta mateixa línia s’ha expressat també Oriol Junqueras.

Igualment, ha destacat que “Meritxell Borràs es queda i ha refermat el seu compromís amb el referèndum”, a més de denunciar que “la seva querella és abusiva i no té fonament polític”. “La meva decisió era no cessar ningú, però si hi ha gent que comunica que no seguirà al Govern, he d’escollir els relleus”, ha indicat.

El president ha celebrat que “els nous consellers no posen condicions. Cal molt coratge, valentia i lleialtat perquè els nous consellers assumeixin tota la responsabilitat”. Puigdemont ha repetit que “si guanya el Sí Catalunya començarà una nova etapa com a Estat independent”. “Se’ns fa difícil pensar com ho pot impedir l’Estat. No hi cap aquesta possibilitat”, ha remarcat.

29 Comentaris

Publicitat
#29 Francesc Prenafetab, Terrassa, 15/07/2017 - 13:06

Enviar tancs (primer tindran de treure el rovell)


#28 Joan , Sant Feliu de Llobregat, 15/07/2017 - 12:59

Ha Catalunya ens han dit tot,hi fet tot.sabeu ? Siguim aquí.dintre de 1000;, anys ancara hi serem (España no hi crec)

#27 Joan , Sant Feliu de Llobregat, 15/07/2017 - 12:50

El president fa ben fet,estem han uns moments que hem de prendre decisions hi el que no estigui al 100 x100 pèl 1-o és ha de aparta.sempre endavant

#26 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 14/07/2017 - 21:33

Com esta el mon.

Tenim la patria hecha unos zorros.

#25 Jordi, Barcelona, 14/07/2017 - 20:37

I la finalitat de tot aquest sidrall, quina es?
Deixar anar a Catalunya, en vaixada i sense frens?

Per aixo calia perdre 5 anys i montar tot aquest circ?