Publicitat
Política · 24 de Març de 2022. 09:51h.

“Puigdemont és una joia”

Ramon de España: "Rufián és un home d'Estat"

“Puigdemont és una joia”

Ramón de España, amb una admiradora

El periodista Ramón de España acaba de publicar Barcelona Fantasma (Vegueta Ediciones), una recopilació dels seus articles a Crónica Global sobre “persones i llocs que ja no existeixen” de Barcelona. A la presentació del llibre fa uns dies a la Llibreria Byron -a càrrec del crític Andreu Jaume- no va defraudar les expectatives, sobretot després de les últimes polèmiques a la política catalana arran de la invasió d'Ucraïna per Rússia.

"Puigdemont és una joia", va afirmar i "Rufián està fet un home d'Estat" que, al seu parer, no hagués passat de "porter de discoteca de Cornellà" en condicions normals". “S'ha embolicat amb una del PNB que ha d'estar folrada de pasta –va afegir– i se n'ha anat a Madrid a ascender”. “Tardà, a base de prendre canyes amb el PP, es va anar calmant”, va prosseguir.

 

 

“Hem tingut presidents cadascú més catastròfics”, va subratllar en al·lusió a l'esmentat Puigdemont i a Torra. Puigdemont és un periodista que per escriure un llibre recorre un periodista, va recordar en al·lusió a l'obra l'expresident M'explico. "Em pregunto on és l'astúcia de Mas a més d'esquivar els embargaments", va acabar.

Els socialistes catalans tampoc no es van lliurar de les seves invectives tot i declarar-se d'esquerres: “El PSC ha tingut síndrome d'Estocolm tota la vida, que els diguin mals catalans o espanyols. No se sap mai si pugen o baixen”.

D'España va criticar per altra banda “l'hostilitat cap a la llengua castellana” a Catalunya perquè “és una llengua que parlen milions de persones” i “val més portar-se bé amb els forts”. “Barcelona -va insistir- sempre està mal vista pel règim: és plena de gent que es diu Martínez o Martínez Rodríguez encara que si poses una i entre els dos cognoms i passes a dir-te Dídac en comptes de Diego pots tenir càrrec en el règim.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#4 Argonauta, Argos, 24/03/2022 - 14:13

Me encanta el humor irónico e inteligente de este hombre.

#3 Protágoras, bcn. España, 24/03/2022 - 11:30

Ramón ha puesto el dedo en la llaga; en Cataluña no tenemos una democracia sino una "etnocracia". La casta minoritaria de los Puigdemont y Torras (35%), gobierna sobre los Pérez y los Rodríguez (55%), tienen copado los cargos institucionales, y puesta la Generalidad al servicio de la minoría.

#3.1 Jordi C., Barna, 24/03/2022 - 12:42

Nen, en qualsevol entorn civilitzat dirien que el teu comentari està fet des d'una óptica racista.

#3.2 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 24/03/2022 - 14:11

racista? dónde ves tu la raza en el comentario? claro que desde vuestra óptica nauseabunda todo es una cuestión de razas, aunque sean enfermizamente inventadas, y de medir cráneos como el Dr. Robert o discriminar por razas como Heribert Ribera, que de haber nacido en otra época y país hubieran terminado en el estrado en Núremberg

#3.3 Jordi C., Barna, 24/03/2022 - 16:47

Barcelonés, sí, comentari racista, perquè Protágoras parla d'una raça, la dels Puigdemont i Torras en oposició a la dels Pérez i Rodríguez. Comentari ridícul i fals perquè com tothom sap la realitat és que a Catalunya hi ha molta gent amb cognom Puigdellivol o Bou que són espanyolistes, i Sánchez o Pérez que són catalanistes

#3.4 Protágoras, bcn. España, 24/03/2022 - 23:10

Jordi C, mira los apellidos de los diputados del gobierno de Cataluña, y mira apellidos de la calle. En el gobierno el 80% son "Puigdemont y Torras", en la calle el 80% son Pérez y López. El 20 % detenta el 80% de los cargos. Eso recibe el nombre técnico de "etnocracia" (ver Wikipedia)

#3.5 Oriol, BCN, 26/03/2022 - 09:22

Barcelonés, no és que jo simpatitzi gaire amb el Barrera, però de fet la seva joventut va transcórrer durant la II Guerra Mundial i va col·laborar amb la Resistència Francesa. Així que repassa la cronologia i informa't una mica abans de parlar. És cert que de vell era lamentable, xenòfob estil Xavier Rius....

#2 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 24/03/2022 - 10:58

¿Cómo, que Rufián dio el braguetazo con una acaudalada euskalduna? ¿Ven como los maquetos de Santa Coloma tienen tirón? Y eso que dicen que las vascas no foll ... ¿Qué dice Ibarreche de esta mezcla?

#1 David, FOLGUEROLES, 24/03/2022 - 10:47

Este elemento es del PSC, y por tanto mi respeto es nulo.