Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2019. 15:39h.

Puigdemont: "és una paradoxa que jo estigui lliure"

L'expresident admet que a Waterloo se sent "com a casa"

Puigdemont: "és una paradoxa que jo estigui lliure"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat entrevistat per la cadena britànica BBC, on ha assegurat que "és una paradoxa que jo sigui un home lliure" a la Unió Europea mentre que part dels seus consellers s'enfronten a un judici. "No he triat viure còmodament, fugir de qualsevol risc i desaparèixer de l'escenari. El que he fet és situar-me en un escenari més gran, transformar el conflicte català en un afer internacional o, com a mínim, europeu", ha afegit.

És la resposta de l'expresident a la pregunta del periodista sobre què n'ha de dir de les paraules d'Oriol Junqueras, en què assegurava que es va quedar per "responsabilitat".

Puigdemont admet que troba a faltar la família i Catalunya, però hi afegeix que se sent "com a casa" vivint "a la capital d'Europa". L'expresident de la Generalitat també ha reiterat a la cadena britànica que lamenta haver suspès, l'octubre del 2017, els efectes de la declaració de la independència.

"El meu penediment és del 10 d'octubre (2017) quan s'esperava que aquell dia es declarés la independència de Catalunya i jo vaig decidir suspendre els efectes d'aquesta declaració. Crec que aquest va ser un error", ha reconegut."

Puigdemont ha afegit que el Parlament va aprovar una declaració d'independència i que el deure de la cambra és "aprovar lleis i declaracions polítiques" i "el deure del govern és executar això i, òbviament, nosaltres no vam executar el mandat del Parlament català, però la declaració hi és".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 Gironina, AIGUAVIVA, 28/02/2019 - 15:07

Així ell és un heroi i els altres uns babaus o com s'ha d'interpretar això ??
Doncs perquè no avisava als "companys" i deia: nois, marxem tots !!

#20 Marti , Palafrugell , 27/02/2019 - 13:44

Més que una paradoxa, una vergonya.

#19 pepe, andorra, 27/02/2019 - 13:07

puigdemont? ¿Y ese quien es?

#18 Pepón, Barcelona, 26/02/2019 - 22:24

Paradoja??? Jajajajajaja. Menudo nivel del filólogo. No es ninguna paradoja. No se ha roto ninguna ley física ni lógica. No, en realidad lo que es es una hijoputez sin más.

#17 Albert, BCN, 26/02/2019 - 21:32

jajajajaja imagino que los que estan en prision y en juicio deben de estar encantados con este tio vacilandolos, dia si y dia tambien....