Publicitat
Política · 11 de Setembre de 2020. 15:38h.

Puigdemont escalfa l'ambient

"La confrontació és un deure inexcusable"

Puigdemont escalfa l'ambient

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha publicat un "missatge institucional" on lamenta que aquesta serà “la tercera Diada sota la repressió de l’Estat espanyol”. “El nostre govern legítim continua a la presó o a l’exili per la única raó de donar veu al poble de Catalunya”.

Puigdemont ha afirmat que “Espanya no ha canviat la manera de tractar els catalans” i ha reivindicat el “dret a la independència” reconegut, segons ell, per l’ONU. “Som una minoria nacional sotmesa a l’autoritarisme ferotge de l’Estat espanyol”, indica.

L’expresident assenyala que “la situació institucional de l’Estat espanyol és greu i presenta un govern i un Estat dèbil, moment que cal aprofitar”. “La confrontació és un deure inexcusable. La confrontació no s’improvisa, es prepara. Hem de començar a preparar-nos col·lectivament, individualment, institucionalment, sense pausa i amb determinació”, afegeix.

En aquest sentit, es mostra poc receptiu amb el diàleg entre la Generalitat i l’Estat perquè “amb els règims autoritaris no s’hi pacta, per salvar la democràcia cal derrotar-los. El moviment independentista català vol ser hereu d’aquesta democràcia”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#35 Veciana, Barcelona, 12/09/2020 - 07:22

Direis lo que querais,pero Putin me cae cada vez mejor,sabe solucionar problemillas como el de este tipejo aunque estén lejos de la Madre Rusia.

#35.1 Sorry, Girona, 12/09/2020 - 10:44

No tenim el Poloni 14, pero tenim els musclos que poc a poc van fer la seva feina, finalment aquest figura ha de fotre un pet com un glà.

#34 El SIfoner, Castelló, 11/09/2020 - 21:43

(..La confrontación es un deber inexcusable..) Luego bien que os quejáis.
Si tenéis ese deber, también el estado español tiene la legitimidad que le da el mandato democrático y el deber y la obligación inexcusable de defenderse de vuestros ataques. ¿Que farem?

#33 Sergi, bcn, 11/09/2020 - 21:32

viniendo en una mansión y el otro cobrando 150.000. Superoprimidos jaja

#32 J. Sanchís, El Prat de Llobregat, 11/09/2020 - 20:37

A mi me recuerda a la LEC, Llei d'Educació de Catalunya, sobretodo los Decrets que la desarrollan (D. de Direccions, D. de Plantilles, D. d'Autonomia de Centres) donde una señora o señor ejerce el cargo, dejando las decisiones del Claustro en residuales. Son verdaderos reinos de Taifas, donde la democracia tan cacareada carece de valor alguno.

#29 Perico, Matadepera, 11/09/2020 - 19:16

Así se ha expresado van Hooligan en rueda de prensa, ofrecida a la puerta de la mansión presidencial de Waterloo, o "Casa de la República", ante cientos de periodistas y corresponsales. Acaba de darlo la CNN.