Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2018. 20:03h.

Puigdemont escapa al control del PDECAT

Mediàtics propers al partit qüestionen l'evolució de l'expresident

Puigdemont escapa al control del PDECAT

Sintes, amb Mas, en un acte de la Fundació Catdem, en una foto d'arxiu

La decisió de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont d'impulsar la convenció fundacional de la Crida Nacional per la República ha provocat recels de columnistes propers a l'antiga Convergència.

El columnista del Periódico Marçal Sintes, proper a l'antiga Convergència, denuncia en un article d'aquest dijous a El Periódico que Puigdemont, després d'aconseguir el control del PDeCAT, busca "liquidar-lo" i posar la seva estructura "al servei del seu projecte presidencial". El periodista també lamenta que no s'hagi fet un "balanç de danys" ni una reflexió sobre els errors que s'han comès durant el procés.

Sintes afirma que Puigdemont "ha aconseguit defenestrar Marta Pascal i controlar el PDeCAT. Busca liquidar-lo i posar la seva estructura i actius al servei del nou projecte presidencial, avui anomenat Crida Nacional per a la República, que, previsiblement, adquirirà forma de partit".

El periodista i professor ha criticat que "tampoc -o almenys no públicament- li hem sentit fer cap balanç de danys ni reconèixer equivocacions, una cosa que no només era esperable, sinó que també és exigible" ha denunciat.

Sintes lamenta que "Puigdemont i els que l'envolten estan transmetent un missatge inequívoc: res a considerar, res a corregir: persistir com si res hagués passat. Implementar la república". També augura un "hiper-lideratge del president a l'exili que s'ha anat reforçant amb l'èpica del seu combat contra l'Estat espanyol".

Un altre periodista proper a Convergència, Francesc-Marc Álvaro, ha reconegut avui que el sobiranisme no és hegemònic a Catalunya i, en un article a La Vanguardia, diu que "fa temps que fem servir malament les paraules en aquest cas i, per això, no enfoquem bé la realitat".

"És un malentès que es va arrossegant des dels temps del pujolisme, quan alguns donaven per fet que el nacionalisme de Pujol havia aconseguit l'hegemonia" admet en l'article.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Veciana, Barcelona, 27/07/2018 - 15:23

Evolució? Psiquiàtrica? Molt preocupant,la veritat.

#7 opinador, Barcelona, 27/07/2018 - 09:01

la noticia tiene ya un año pero es muy didáctica:

Puigdemont gasta 220 millones en una red de entes públicos para 'vender' Cataluña fuera

https://www.elconfidencial.com/espana/2017-07-13/referendum-entramado-organismos-220-millones-vender-independencia-cataluna-exterior_1413499/

y luego nos preguntamos porqué no hay suficientes médicos

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/07/2018 - 23:24

Si Pedecat al Puchi no controla
lo hará el sheriff con su pistola

#5 Alejandro, Barcelona, 26/07/2018 - 21:38

El cobarde de la pradera Fuigdemont os ha salido rana, está fuera de vuestro control y él es quien maneja los hilos de la política del govern.Jajajajajajaja. Ahora sólo falta que ponga sólo el dedo gordo de un pie en tierra española para que se le acabe el liderazgo.

#3 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 26/07/2018 - 21:30

Puigdemont, mès messiànic que mai, abans de marxar a Waterloo (seu del fantasmagòric Consell de la Republica) diu, amb sorna intolerable, que trepitjarà sol català administrat per la Republica Francesa. Fantasmada important. No cal dir que no ho farà. Paris està molt atent. L'aparell mediàtic de Puigdemont fa aigues.