Publicitat
Política · 4 de Maig de 2022. 18:04h.

Puigdemont: “Espanya està podrida”

“Continua essent profundament franquista”

Puigdemont: “Espanya està podrida”

Puigdemont, fent un petó a una bandera espanyola, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un fil a twitter, ha manifestat que “Espanya està tan podrida que molts dels seus dirigents i periodistes pensen que pel sol fet de treballar per la independència mereixes que violin la teva intimitat. No tens drets, vals menys que un ésser humà. És pur feixisme. Com el franquisme”.“Espanya continua essent profundament franquista. Avui a Europa han quedat en evidència que el marc de valors que van fundar la democràcia europea no és compartit pels dirigents espanyols que han justificat l’ús de Pegasus contra els qui treballem per la independència”, ha afegit.

“El Conveni de Drets Humans i la Carta de Drets Fonamentals els importen un rave. El fet que el seu Tribunal Constitucional confirmi que l’independentisme és una opció legítima no els dissuadeix de controlar tota la nostra vida i la del nostre entorn, sense límits ni control”, lamenta.

“Malgrat que al dreta europea avui s’ha expressat amb contundència i sense ambigüitats, la dreta i la ultradreta franquistes (és a dir, Cs, PP i V0X) s’han alineat amb els règims de Polònia i Hongria per justificar la violació de la privacitat de desenes de catalans”, ha advertit.

“I Europa té clar que no és un problema de tenir o no permís judicial: el problema és l’eina, que permet monitoritzar tota la teva vida i la del teu entorn en temps real, sense límits. Cap juge no té poder per autoritzar això. I qui ho justifiqui està justificant el feixisme”, ha sentenciat.

Puigdemont, durant la seva intervenció al Parlament europeu, ha recordat que “el telèfon del periodista Jamal Khashoggi va ser infectat per Pegasus poc abans del seu assassinat. L'amenaça és molt greu. S'ha utilitzat sense control per règims autoritaris i democràcies. Pegasus i la democràcia no són compatibles”.

Publicitat
Publicitat

82 Comentaris

Publicitat
#67 Dupont y Dupond, castellon, 29/08/2022 - 01:22

Yo aún diría más, está muy podrida

#66 Gil i Poies, Girona, 05/05/2022 - 21:24

Puigdemont, Molt Honorable President electe de la Generalitat de Catalunya. A manar.

#65 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 05/05/2022 - 17:08

Això amb en Franco no passava!!

Quanta dignitat!!

#64 bejota, bcn, 05/05/2022 - 16:38

CREO PUIGDEMONT, QUE EBERIA PASAR UNOS CÓMODOS MESES EN LLADONER PORQUE SI CAMBIA EL GOBIERNO LE VA A IR PEOR. NO SE DEJE UTILIZAR POR LAS RAHOLA DE TURNO QUE NO TIENEN NAD QUE PERDER.

#63 pepe, andorra, 05/05/2022 - 14:20

Y este señor quien es y pq ha de importarle a alguien lo q diga o haga? ¿se paga por salir en este diario como hacen con la federica en la prensa del régimen?