Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2016. 14:23h.

Puigdemont: "estem creant una nació"

El president de la Generalitat afirma que “cada dia és un moment fundacional”

Puigdemont: "estem creant una nació"

Puigdemont, amb Vila

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que “Catalunya està en un moment fundacional”, perquè “estem creant una nació, que hem heretat i que tenim el deure de llegar a les futures generacions” i “fer un país vol dir fer-lo tots i amb totes les idees”.

El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte de presentació del llibre del conseller Santi Vila, Un moment fundacional, on el titular de Cultura exposa la seva visió de la societat, el país i la política actual, des de la seva experiència com a alcalde de Figueres i com a conseller de Territori i sostenibilitat.
 
Pel cap de Govern, “cada dia és un moment fundacional”, perquè “els futurs mai són estables” i “sempre t’has d’interrogar a través de les teves conviccions profundes de la millor manera de servir la societat”. Una “atenció permanent que sempre en ha reunit al Santi i a mi”, ha afegit.
 
El conseller Vila, ha insistit el president, “és uns heterodox reconsagrat i jo m’hi sento molt bé”, perquè “si només ens guiem per l’ortodòxia no farem res”. “Hem d’entendre l’altre i tenir a disposició a entendre’l”, ha assegurat Carles Puigdemont. “El reconeixement de l’altre és clau”, ha reblat.,
 
El cap de l’Executiu ha instat l’Estat a aplicar aquesta mateixa “heterodòxia” per afrontar el procés polític català. “Fins que Espanya no reconegui l’independentisme com un actor igual com Catalunya ha reconegut l’unionisme, com un actor que és aquí per quedar-se, no entendrà res ni formarà part de cap solució”, ha afirmat el president. I ha insistit: “la solució demana heterodòxia, fugir cada dia del confort de les teves pròpies conviccions”.

De la seva banda, el conseller de Cultura ha defensat durant la presentació d’aquest matí que “la independència és una oportunitat per a un veritable moment fundacional basat en el progrés i la modernitat”. Un moment fundacional, ha dit Santi Vila, “és una aposta pel país des del reformisme modern”.

“Aquest llibre reverencia la vida i hi ha moltes experiències i iniciatives socials i ciutadanes en les quals això aflora”, ha conclòs.
 
A banda del president Puigdemont i del conseller Vila, també ha intervingut en l’acte el director de la fundació llibreria Les Voltes, Joan Matamala. A la presentació, que s’ha fet a la Casa de Cultura de Girona, també han assistit el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Pere Vila.


Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 BEJOTA, bcn, 04/07/2016 - 17:29

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA


Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión

La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión"

#34 cesc, Tiana, 04/07/2016 - 09:49

Si ha dit això s'ha equivocat. No estem creant una nació, que ja ho som, sinó que estem creant un estat.

#33 Tirant, Bcn, 03/07/2016 - 22:07

Ah, però ... no ho érem ja una nació? ... Mare meva quin cacau portin ...

#32 Carlos Gomez, Bcn, 03/07/2016 - 14:03

Aquest diu ser el 130e de la coleccio oi ?

#31 Josep Pagés i Canaleta, Cardedeu, 03/07/2016 - 07:00

¿Con esteu Creant una Nació ?Si lo que sabeu fer molt be es destruir Catalunya LA Porteu a la Ruina siguen bosaltres Politics tan LLadres i Corruptes . Que solamen ttreballeu al servei dels més RICS Convergencia desde el seu Fundador sou una colla de LLadres pocasoltes ideDretes sou con el P.P.