Política · 11 de Juliol de 2017. 12:51h.

Puigdemont estudia nomenar un ‘conseller del referèndum’ perquè assumeixi tota la responsabilitat

L’escollit, que podria ser Carles Mundó, s’encarregaria de l’operativitat

Puigdemont estudia nomenar un ‘conseller del referèndum’ perquè assumeixi tota la responsabilitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, valora la idea de concentrar tota l’operativitat del referèndum en un únic conseller, segons publica l’Ara. Aquest conseller del referèndum -oficialment no rebria aquest nom, impugnable al Tribunal Constitucional- assumiria les competències per fer la votació i en coordinaria tot l’operatiu.

Seria l’encarregat de la logística, mentre que Junqueras, tal com ja va dir Puigdemont quan va anunciar el referèndum, seguiria com a coordinador polític de la votació. “Necessitem claredat i lideratge”, apunta una de les fonts coneixedores de l’operació al diari.

Si finalment s’activa el pla -les fonts consultades asseguren que els canvis no seran immediats-, es farà per millorar “l’eficàcia” i per fer visibles “les concrecions” en el camí del referèndum. “La idea és que tot sigui més operatiu”, apunta un dels consultats.

Les principals competències que assumiria aquesta nova cartera serien les de processos electorals (Governació) i participació (Exteriors). En cap cas, assenyalen les fonts, hi haurà modificacions en competències estructurals del Govern, com ara la policia i les escoles, també bàsiques de cara a la logística del referèndum.

L’encarregat d’assumir la tasca encara s’ha de decidir, tot i que les fonts consultades afirmen que tot apunta que serà un dels actuals integrants del Govern. Malgrat que encara no hi ha cap decisió presa, un dels noms que hi ha sobre la taula és el del conseller de Justícia, Carles Mundó, d’ERC però ben valorat pel PDECat.

30 Comentaris

Publicitat
#24 Xavier, Bcn, 13/07/2017 - 01:26

Ho te futut en Puigdemont: Hi ha bofetades per ocupar aquest lloc, historic díns el proces de Catalunya.

#23 Cat Show 3%, Bcn, 11/07/2017 - 23:19

Puede nombrar a la KARMELE o a RUFIAN.

#22 Sergio, Sant Cugat, 11/07/2017 - 22:30

Vaya presidente tenemos... no se llamará Conseller de referendum para que no se pueda impugnar! Pero no decías que la ley del referendum estaba por encima de cualquier ley (incluídas las de la Física y la de Murphy? Por qué ese miedo?

#21 Alejandro, Barcelona, 11/07/2017 - 20:14

Por mucho que se esconda Puigdemont, detrás de consellers, de interventors, de voluntarios o de funcionarios, no se librará de sus responsabilidades y tendrá que asumir las penas que deriven de sus actos anti constitucionales.

#20 VENTURA, Barcelona, 11/07/2017 - 20:11

La cobardia personalifica, son la verguenza de la clase politica.