Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2018. 23:40h.

Puigdemont evita parlar d’unilateralitat

L'expresident reclama "un referèndum d'autodeterminació acordat amb l’Estat“

Puigdemont evita parlar d’unilateralitat

Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha evitat referir-se a la via unilateral per aconseguir la independència de Catalunya i ha reclamat “un referèndum acordat amb l’Estat espanyol”. Així ho ha assegurat aquest dilluns en una entrevista al 3/24, on ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que expliciti “la seva recepta” per trobar una solució al conflicte polític català.

Preguntat per la unilateralitat, Puigdemont ha respost que “la unilateralitat la tenim ara” perquè “hi ha una gent que ha decidit que no podem votar per decidir el nostre futur”. “Nosaltres volem un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat espanyol i vinculant”, ha insistit l’expresident català, alhora que ha lamentat que “el canvi de govern a Espanya no vol dir un canvi de polítiques”.

Puigdemont ha considerat que “la gent no es resigna, manté la posició i no es conforme”. “Els que ens voldrien de genolls demà tindran una resposta amb una gran mobilització, molt pacífica i cívica”, ha assenyalat, en referència a la manifestació de la Diada, que preveu que sigui “la més significativa i transcendental”.

També s’ha referit a la seva decisió de marxar de Catalunya per afirmar que “va ser una decisió compartida, coral, absolutament meditada i absolutament sabuda”. Respecte la seva relació amb l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reconegut que “no es la que voldríem tenir”, perquè “ell és a la presó i jo a l’exili”.

L’expresident de la Generalitat, per altra banda, ha opinat que el judici per l’1 d’octubre “és una oportunitat per a la justícia espanyola per demostrar que hi ha separació de poders”. “Tenen encara l'oportunitat de reconduir una situació que se'ls pot escapar de les mans. Tenim esperança amb la justícia europea, que al final farà prevaldre el que és veritablement l'estat de dret que impera al conjunt de la Unió Europea”, ha afirmat Puigdemont.

Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Marcos, España, 11/09/2018 - 19:52

Este molt honorable personaje cuando habla de cara a medios internacionales muestra la cara Guardiola de somos un pequeño país que solo quiere ser escuchado, mientras cuando habla para los militantes se muestra beligerante. Llevan con el doble discurso años, y la gente le sigue votando porque siempre el culpable es otro.

#4 Montse Quatre, Barcelona, 11/09/2018 - 09:46

Menys declaracions i més valentia...es incapaç d'acostar-se a la Junquera i encara vol tenir un tó de consiliari...és un covard integral que hauria de sortir als llibres de text com l'exemple més indigne. Va trair els seus, als pobres votants i ara encara es creu algú. Tant de bó algun dia el vegem entre reixes, perque aquest sí que s'ho mere

#3 La Mare Superiora, Dominica, 11/09/2018 - 00:22

MHP de debò,animi´s a fer-ho.Li prometo que les noies del centre parroquial i jo mateixa el seguiriem.

#2 Nudistes per la independència, L´Escala de les Anxoves, 11/09/2018 - 00:21

MHP de debò,quina oportunitat perd cada cop que no fa un missatge institucional només amb el llacet groc.Sortiria a totes les teles del món-bé,potser a les de països islàmics no-,però vaja...

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralidad, 11/09/2018 - 00:12

“Nosaltres volem un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat espanyol i vinculant”
Ah, ¿pero que no habías hecho ya tu referendum /golpista) y eso te legitimaba?. ¿No dice tu muñeco hinchable que el sigue el mandato del golpeferendum? A ver si os aclaráis.