Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2017. 19:30h.

Puigdemont fa servir la UE com excusa

Demana que "s'impliqui a fons" en una mediació

Puigdemont fa servir la UE com excusa

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a la Unió Europea perquè “s’impliqui en la mediació” entre la Generalitat i el Govern espanyol abans de proclamar la independència de Catalunya. Així ho ha assegurat aquest dimarts en la sessió parlamentària per tractar els resultats de l’1-O, on ha anunciat que “proposem suspendre durant unes setmanes la declaració d’independència per entrar en una etapa de diàleg”. El president del Govern ha afirmat, però, que “assumeixo el mandat del poble perquè Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de república”.

“Les urnes diuen sí a la independència i aquest és el camí que estic disposat a transitar”, ha asseverat Puigdemont, alhora que s’ha mostrat confiat en què “podem resoldre el conflicte amb l’Estat espanyol”. Puigdemont ha afirmat que “estenem la mà al diàleg” i “obrim una etapa de diàleg”, però ressalta que “hi ha democràcia més enllà de la Constitució”. “Apel·lo a la responsabilitat de tots” i “al Govern espanyol li demano que accepti la mediació”, ha insistit.

El president s’ha adreçat en castellà als ciutadans de la resta de l’Estat espanyol per assegurar-los que “no som uns delinqüents, ni uns bojos, ni uns colpistes, ni un abduïts”, sinó que “som gent normal que demana votar”. “No tenim res en contra dels espanyols”, ha reblat, malgrat considerar que “la relació no funciona i no s’ha fet res per revertir la situació”.

Puigdemont també ha volgut enviar una missatge de tranquil·litat a la població i ha afirmat que el Govern català “no es desviarà ni un mil·límetre del seu compromís amb el progrés social i econòmic, la democràcia, el diàleg i el respecte a la discrepància i la voluntat de negociar”.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#57 La verdad está afuera , Sin estelada no es nada puigdemont , 11/10/2017 - 05:05

También ha dicho que se van las empresas la parte social…. PERO LA FISCAL NO SE HA IDO.

¡Cuidado! Si el dinero NO SE VA, los estelados SEGUIRÁN en cierta medida, FUERTES.

¡OJO! Es más importante el traslado de la parte fiscal que la social..

#56 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 10/10/2017 - 23:36

Quan ja tot estava preparat per enlairar-nos en aquest globus aerostàtic tots sols, algú del centre d'Europa ens ha tallat la màquina tèrmica. Què li hauràn dit al KRLS per a recular tan miserablement? I com es que els camarades de la CUP segueixen engolint aquests inmensos gripaus? Que bé que es viu a Palau....

#54 lepero, barcelona, 10/10/2017 - 23:01

Hoy no se fía, mañana sí.

#53 catafracto, Barcelona, 10/10/2017 - 23:01

Seamos solidarios con los pobres indepas: ESTO HA SIDO UNA CHAPUZA MAYOR QUE LA DE 1934.
¡ADOPTA UN INDEPA! !Jjajajajajajajajajajajaaaaaaaaaaa!!

#52 Ramon, Terrassa, 10/10/2017 - 22:57

A partir de ahora, además de mentiroso se le podrá llamar "puigcagón"... :DD