Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2017. 19:57h.

Puigdemont fracassa amb Jimmy Carter

L'expresident nord-americà declina "involucrar-se" en el referèndum

Puigdemont fracassa amb Jimmy Carter

Jimmy Carter, en una imatge d'arxiu (Foto: Carter Center)

L'expresident dels Estats Units Jimmy Carter ha rebutjat "involucrar-se" en el referèndum dies després de la trobada amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Georgia.

El Carter Center ha emès un comunicat on assegura que el president de la Generalitat li va explicar les intencions del Govern "d'avançar cap a un referèndum d'independència", tot i que afegeix que "ni ell ni el Centre Carter poden involucrar-se en aquesta qüestió".

Carter ha emmarcat la trobada de Puigdemont en una "visita recíproca" després que l'any 2010 ell rebés el Premi Internacional Catalunya i convidés representants de Catalunya a visitar-lo a Geòrgia.

El posicionament de Carter arriba l’endemà que la consellera de la Presidència, Neus Munté, justifiqués que l'expresident nord-americà Jimmy Carter no hagués expressat cap opinió pública sobre el procés gairebé una setmana després del viatge del president Puigdemont. ”No hi ha hagut cap posicionament favorable a res perquè per part del president Puigdemont no es va demanar”, va dir.

Munté va insistir que "va ser una trobada" -sobre la qual no ha transcendit de moment cap foto- per un "intercanvi d'informació i d'opinió" i sobre la predisposició del Govern català en matèries com "la pau, la solidaritat o la crisi humanitària".

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#37 XMB, Barcelona, 14/04/2017 - 11:12

El titular tendria que ser "Jimmy Carter no se ha dejado sobornar", para sorpresa de Puigdemont y compañía.

#36 sid, bcn, 13/04/2017 - 17:24

i això quant ha costat??

#35 Jess, Barcelona, 13/04/2017 - 15:39

Como disfruto yo con estas cosas.

#34 Pau Conill Rubinat, Barcelona, 13/04/2017 - 15:30

No ens cal el support de cap pais. Ni tan sols ens cal tenir en compte els no separatistes. Tenim la força del 47,5% del poble: el nacional-separatisme té, per tant, la majoria social i tots els mitjans de comunicació catalans a favor. Farem una república modèlica! Els nostres mesies podran seguir c

#34.1 La hora de los egoístas, Bcn, 13/04/2017 - 17:40

En el "cigaló" debes bajar la cantidad del licor que se le echa al final.

#33 Escèptic , Bcn, 13/04/2017 - 15:25

Ja cansa una mica veure cada dia la mateixa notícia tunejant el titular. De veritat no hi ha res més interessant? Imagino que aquestes noticies posen catxondos al Dolços i cia però tant repetir-la...