Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2018. 21:42h.

Puigdemont funda el seu propi partit al marge del PDECAT

“No sabeu la ràbia que em fa no poder ser aquí amb vosaltres”

Puigdemont funda el seu propi partit al marge del PDECAT

La Crida Nacional per la República s’ha fundat aquest dissabte a la tarda al pavelló municipal Nou Congost de Manresa, en un acte on els seus fundadors han remarcat que no renuncien a “cap via pacífica i no violenta” per aconseguir “la causa justa de la independència”.  El PDECAT, de moment, s'ha desmarcat del nou projecte polític de Puigdemont.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assenyalat que “mai renunciarem al diàleg, però el crèdit polític del president Sánchez s'ha acabat”. "L'1 d'octubre i el 27 d'octubre és el més important que hem fet mai”, ha reivindicat, a més de considerar que el judici als presos “va contra tot el poble de Catalunya".

Puigdemont ha intervingut per vídeo i ha reconegut que “no sabeu la ràbia que em fa no poder ser aquí amb vosaltres”. "Volem fer una democràcia millor. Només a través dels avenços democràtics podrem assegurar els drets de tothom”, ha dit.

"Cridem a la mobilització política, perquè no ens hem rendit ni ens rendirem. Més que mai, avui, visca Catalunya lliure, visca la República catalana”, ha proclamat.

Per la seva banda, Elsa Artadi ha manifestat que “la Crida neix com a conseqüència de l'excepcionalitat política, davant la repressió de l’Estat espanyol, que ens impedeix violentament el nostre objectiu. Quan haguem implementat la República, la Crida es dissoldrà, aquest serà el nostre èxit”.

Ferran Mascarell ha explicat que “la Crida es proposa esdevenir en una eina d'acció política que si convé podrà anar a eleccions. Una formació política ideològicament plural amb l'objectiu d'assolir la República”.

L’acte ha comptat també amb una xerrada entre l’economista Xavier Sala-i-Martín i l’escriptor Ramon Cotarelo, que s’han fotografiat junts en un intent de vendre transversalitat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#24 Capit@n España, The broquil is over, 29/10/2018 - 11:03

El Chiringuito, el chiringuito
El Chiringuito, el chiringuito
Yo tengo un chiringuito
A orilla de la playa
Lo tengo muy bonito
Y espero que tu vayas.
El Chiringuito, el chiringuito
El Chiringuito, el chiringuito
Las chicas en verano
No guisan ni cocinan
Se ponen como locas
Si prueban mi sardina.

Georgie Dann

#22 M. Pilar, Barcelona, 28/10/2018 - 18:54

Quina poca vergonya!!! I què t'impedeix ser-hi aquí? La por d'asumir la teva responsabilitat!!!

#21 Lolo, Barcelona, 28/10/2018 - 15:32

Y por donde andará la Marta Pascal?
Otra víctima del pruses

#20 Cris, Barcelona , 28/10/2018 - 14:07

Pues vive con la rabia y el odio a España. Es lo único que te quedará

#19 Kropotkin, Vic, 28/10/2018 - 13:39

Tranquilo, Putxi, en 20 años podrás volver a Gerona... Jua, jua, jua,...