Publicitat
Política · 14 de Gener de 2020. 22:49h.

Puigdemont i Comín s’estrenen sense públic

Els dos eurodiputats no accepten les rèpliques

Puigdemont i Comín s’estrenen sense públic

Comín i Puigdemont, a dalt de la imatge, en una Eurocambra pràcticament buida

Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín s’han estrenat aquest dimarts en el ple del Parlament Europeu en un debat sobre els drets humans a la Unió Europea i davant la presència de l’Alt Comissionat per a la política exterior de la UE, Josep Borrell. L’exconseller i l’expresident han pres la paraula en una Eurocambra gairebé buida -tal i com es pot veure en la fotografia-, una imatge que no han emès per TV3.

“Com pot tenir la Unió l'autoritat moral d'exigir el respecte dels drets humans al món quan hi ha estats a la Unió que no són capaços de fer que es respectin aquests mateixos drets al seu territori”, ha retret Comín. L’exconseller ha afirmat que Oriol Junqueras no és aquí amb nosaltres, perquè Espanya no respecta els seus drets polítics”.

“Jo mateix avui estic exiliat a Bèlgica perquè Espanya no respecta els drets humans dels líders independentistes catalans. L’eurodiputat ha conclòs que “quan la UE mira a una altra banda quan un estat membre comet violacions flagrants dels drets humans, perd tota capacitat de dir als altres que respectin el que aquests estats no són capaços de respectar”.

La intervenció de Comín ha generat malestar en alguns eurodiputats espanyols presents, entre ells, Dolors Montserrat. L'eurodiputada del PPE ha aixecat la targeta blava per demanar la rèplica, però l’exconseller ha rebutjar fer-ho. Tampoc Puigdemont ha acceptat rèpliques en la seva intervenció.

Per la seva banda, Puigdemont ha criticat que la UE aplica un “tractament desigual” respecte als criteris democràtics que exigeix a altres país, ja que, segons ha lamentat, no denuncien que a Espanya hi ha “empresonades injustament nou persones”.

“Què diríem si el grup de treball sobre detencions arbitràries de les Nacions Unides digués que un país ha empresonat injustament nou persones? Què passaria si un d'aquests països fos un estat membre de la Unió Europea? Tot això ha passat a Espanya”, ha afirmat Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Conclusió, Ohquemaco, 16/01/2020 - 14:49

Si el parlament era gairebè buit (sembla que hi havia un tio que se li havía enganxat la sabata), imagineu si aparaguès el Torra desprès de manxar mongetes amb botifarra.

#16 Valenti, Barcelona, 15/01/2020 - 22:36

Entre el inglés de Puigdemont, el francés de Comin y el ruso de Rahola ha quedado acreditada la condición de poliglotas de los heroes de la republica.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/01/2020 - 15:29

Quina falta de respecte no servir pleitesia i bocabadarse a la presentacio en societat del persontage mes important, mes sagaç, mes influent i mes respectat i admirat de la historia de la humanitat des de que es va inventar el xiclet de maduixa

#14 Strasbourg: refugio de maleantes, Barcelona, 15/01/2020 - 12:47

A ver si hacen un documental sobre las cloacas de Europa con esta imagen de portada..

#13 Tom, Barcelona, 15/01/2020 - 12:39

No hay que olvidar nunca: Puchi NO es nadie. Nunca lo ha sido.