Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2021. 09:23h.

Puigdemont impulsa un parlament 'a l'exili'

El Consell per la República elegirà una Assemblea de Representants

Puigdemont impulsa un parlament 'a l'exili'

El Consell per la República ha convocat formalment es eleccions a la seva Assemblea de Representants, que se celebraran els dies 29, 30 i 31 d’octubre, segons ha informat l’entitat. Les votacions estaven previstes inicialment per als dies de l’1 al 3 d’octubre, però el passat agost el Consell va anunciar-ne l’ajornament fins a finals del mateix mes. L’ens va justificar aleshores que el canvi donaria més temps a les bases per preparar les candidatures, garantiria una major participació en el conjunt del territori i ajudaria els membres a familiaritzar-se amb el procediment de votació.

L’endarreriment, però, també responia a les manifestacions que havien fet alguns partits independentistes que volien que els comicis se celebressin quan tot el procés pendent de reformulació institucional del Consell estigués més avançat.

L’assemblea de representants actuarà com a "òrgan de representació general i de decisió superior" del Consell i cada dos anys s’hi faran eleccions que renovaran els 121 membres. D’aquests 121 membres n’hi haurà 40 que seran càrrecs electes -diputats al parlament, diputats al congrés espanyol, senadors del Principat elegits al parlament, regidors del Principat o membres del Parlament Europeu “de formacions polítiques catalanes”-. Aquests 40 es presentaran en una sola circumscripció, i cada elector podrà votar-ne 30.

També hi haurà 81 membres de l’Assemblea que seran ciutadans que hagin decidit de presentar-s’hi. En aquest cas, hi haurà 26 circumscripcions i cada votant podrà optar per tants candidats com puguin presentar-se a la seva circumscripció. Hi haurà vuit llocs en joc a Girona; sis al Baix Llobregat, el Vallès Occidental Oest i la Catalunya Central; quatre a Lleida, Camp de Tarragona, Penedès, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental Est i Ciutat Vella-Eixample; dos a l’Alt Pirineu – Aran, Terres de l’Ebre, Barcelonès Nord, l’Hospitalet de Llobregat, Nou Barris – Sant Andreu, Sants-Montjuïc – les Corts, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sarrià; i un a Catalunya Nord – Andorra, Illes Balears i País Valencià – Franja. També n’hi haurà dos de la Unió Europea i la resta del món.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#25 Tot per la pela, Xativa, 22/09/2021 - 22:39

El Vivales: Teniu que fer lo que jo vos digui !!
ERC :. Vés-te'n a la merda home !!!
El Vivales: Pues te confisco el celpudo !!!!

#24 Sofia, Valls, 22/09/2021 - 11:25

¿Qué nos jugamos a que la Unión Europea terminará dejándole el parlamento de Estrasburgo al Vivales para que este continue con sus delirios ?

#23 Agustin, Badalona, 21/09/2021 - 21:45

Portan tota la vida així jugant a ser un país. Ells saben perfectament que son una Comunitat Autónoma com pot ser Murcia o Castilla la Mancha pero es diverteixen, guanyan molts calers I els seus votante s'ho creuen.
Orgullos de ser Espanyol.

#22 Telamarinera , Vng , 21/09/2021 - 16:18

Si es con sus dineros, hagan lo q quieran. Si vía cargos públicos se pagan dietas o similares de dineros públicos, espero se impida.
Y son portadores de dinero?.. ya saben que podemos c viajar sin autorización de Hacienda, creo q hasta 7000 €

#21 Fer, BCN, 21/09/2021 - 14:23

Un parlamento en la sombra...
!!de un maletero!!...la madre que los pario....!!!!