Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2017. 12:08h.

Puigdemont incompleix la seva pròpia llei

La llei de referèndum estableix que la independència ha de ser "dos dies següents" dels resultats

Puigdemont incompleix la seva pròpia llei

Carles Puigdemont

Junts pel Sí i la CUP han incomplert la Llei del Referèndum aprovada el passat 6 de setembre i posteriorment suspesa pel Tribunal Constitucional. La llei estableix que "el Parlament de Catalunya dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats per part de la Sindicatura electoral celebrarà una sessió ordinària per a efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l'inici del procés constituent".

El portaveu del Govern, Jordi Turull, va anunciar uns resultats del referèndum en una roda de premsa passada la mitjanit del diumenge 1 d'octubre, però els resultats oficials no es van fer públics fins al passat 6 d'octubre -cinc dies després del referèndum- amb una victòria del sí amb un 90,1% de vots i una participació del 43%.

La Mesa i la Junta de Portaveus, amb majoria sobiranista, va acordar després que se celebrés una "sessió ordinària" ple el 9 d'octubre, que havia de servir per declarar la independència; però no es va poder celebrar perquè el Tribunal Constitucional va acceptar el recurs d'empara del PSC.

Davant aquesta situació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar comparèixer davant el ple per informar dels resultats del referèndum, però a l'hora de la veritat va deixar en suspens la declaració d'independència. Una mesura que no està contemplada en la llei que van aprovar els grups sobiranistes de la cambra.

De fet el portaveu del Govern també va incomplir la llei en anunciar ell els resultats perquè havia de ser la Sindicatura electoral qui ho fes. Aquest òrgan es va dissoldre després que el TC fixés multes diàries de 12.000 euros per a cada un dels cinc membres i de 6.000 per a cada síndic territorial.

9 Comentaris

Publicitat
#8 Sergi, BCN, 11/10/2017 - 20:46

Incumple todas las leyes excepto la de cobrar 6.000 eu al mes.

#7 Aran non ei Catalonha, Arties, 11/10/2017 - 16:36

Tamben incumplis totaument era Ley autonomica d'Aran.

#6 CMR, Catatonia triomfant, 11/10/2017 - 15:39

La Policia Nacional y los Mossos d'Esquadra a punto de liarse a tiros por ver quién le detiene antes.

#6.1 Sergi, Bcn, 11/10/2017 - 20:49

Perdona, creo que te olvidas de la Guardia Civil, el Ejercito, los Geos, la Legion y las policias locales. Por favor no inciteis a la violencia como soleis hacer los indepres

#5 Leyes juanpalomeras, Me Río de Janeiro, 11/10/2017 - 13:02

Entre nobles no me encojo, que, según dice una ley,
si es de buena sangre el rey, es de tan buena su piojo.
Con nada me crece el ojo, si no es con una hinchazón.
Más estimo un dan que un don; y es mi fuerza y vigor tanto,
que un testimonio levanto, aunque pese más que el plomo
Yo me soy el Rey Palomo: yo me lo guiso y yo me lo como
(QUEVEDO)

#4 Culerdo, Basilea, 11/10/2017 - 12:47

ESTO ES UN CACHONDEO !!! Iros a casa.