Política · 4 de Juny de 2016. 16:21h.

Puigdemont insinua que la CUP és “autonomista”

“No em puc fer responsable de gestionar una pròrroga d’un pressupost autonòmic”

Puigdemont insinua que la CUP és “autonomista”

Imatge de l'entrevista

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit en una entrevista al programa Pros i contres, d’Olot TV, que si hi ha una pròrroga pressupostària “el problema el tindrà el país”, perquè  “si no hi ha un pressupost elaborat per un Govern independentista com el que presideixo, el que hi haurà serà una pròrroga d’un pressupost que el que és segur és que no serem més a prop de la independència”.

“Em puc fer responsable de passar comptes davant del Parlament o de qui ens ha garantit l’estabilitat parlamentària si disposem de l’eina del full de ruta cap a la independència, no de gestionar una pròrroga d’un pressupost autonòmic”, ha avisat el cap de l’Executiu. I s’ha preguntat: “La pròrroga és més autonomista o més independentista?”
 
Puigdemont ha afirmat que els comptes elaborat pel Govern, tot i ser “insuficients”, són “uns bons pressupostos”, que destinen 870 milions d’euros directament a polítiques socials, que “afecten els col·lectius més vulnerables”.

Són a més, ha dit Carles Puigdemont, l’eina “que permet posar en marxa les estructures d’estat” com el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, que és, ha dit “una de les potes que permet que aquest procés tiri endavant”.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que en cas que prosperi l’esmena a la totalitat “no s’impedeis l’aprovació del pressupost, sinó que es pugui debatre” i, en cas contrari, si no tira endavant l’esmena a la totalitat, els comptes “no queden aprovats, però es poden debatre”.

És per això que ha instat les forces polítiques parlamentàries a permetre que es pugin debatre uns pressupostos que “quan s’hagin de votar, cap als vols del 20 de juliol, algunes de les coses que preocupen potser queden més aclarides”. El cap de l’Executiu ha insistit que el Govern no retirarà el pressupost, però que “estarà obert que tots els grups puguin millorar-lo”.
 
A preguntes del director d’Olot TV, el president de la Generalitat s’ha referit a la variant d’Olot, una “infraestructura estratègica de país”. Carles Puigdemont ha lamentat, però, que de moment no se li pot donar una dotació econòmica, per les limitacions pressupostàries derivades “d’un molt mal finançament” i“les emergències que hem d’atendre prioritàriament”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 DARDO121, BARCELONA - SPAIN, 05/06/2016 - 19:13

los terroristas separratas justifican a los terroristas separratas.

Mocho, esa es la giliposeparrata del dia.

#11 BEJOTA, bcn, 05/06/2016 - 17:47

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS

#10 Neféru, Barcelona, 05/06/2016 - 08:44

Pokemón, las cup no son autonomistas. No son nada. Son los llamados "guarros". Esos que ocupan casas, van cargados de perros sucios, mendigan en los semaforos y ahora esta chusma es la que tiene la llave de miles de millones de euros de una parte de España. No te engañes

#9 PAPERAM, Barcelona, 04/06/2016 - 23:15

AUTONOMISTES?

Qui va PACTAR amb la CUP? CDC
De qui son SOCIS de govern? CDC

PATETIC

#8 Jack, Vic , 04/06/2016 - 23:00

Quina parida.
Puigdement es de un nivell 0. La representacio de Catalunya avui es patetica i infantil.