Publicitat
Política · 28 de Setembre de 2017. 18:19h.

Puigdemont intenta tranquil·litzar la comunitat educativa

El president afirma que “som nosaltres els que hem assumit cadascun dels fets”

Puigdemont intenta tranquil·litzar la comunitat educativa

Carles Puigdemont (foto:Govern)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha intentat tranquil·litzar la comunitat educativa a falta de tres dies per al referèndum de l’1 d’octubre. “Sentiu-vos lliures d’aquesta responsabilitat”, perquè “la responsabilitat és del Govern. Som els que hem assumit cadascun dels fets. Som nosaltres els que estem al capdamunt d’aquesta responsabilitat”, ha afirmat Puigdemont en l’acte d’aquest dijous al Palau de la Generalitat, després de rebre la comunitat educativa que s’ha adherit al manifest ‘Obrim les portes’.

Puigdemont ha esperonat la comunitat educativa perquè aquest diumenge hi hagi equipaments culturals, educatius o esportius oberts per poder votar en el referèndum. “Un país que ha fet dels braços oberts, de la comunitat educativa la seva primera porta d’entrada a la ciutadania, sigui pels nascuts aquí o que acaben d’arribar, com volen que no obrin els equipaments per poder permetre l’exercici d’un element fonamental en l’adquisició de la ciutadania que és el dret a decidir”, ha assegurat.

El president ha manifestat que “el Govern veu en vosaltres la millor cara de la societat que volem construir: educativa, pedagògica, tolerant, oberta, inclusiva. “Tots aquests valors, l’1 d’octubre no es quedaran fora de les urnes, aniran a dintre de les urnes”, ha reblat, alhora que ha assenyalat que “vosaltres no obriu el col·legis només a uns”, sinó que es fa a “una gernació creixent de gent que se suma a aquesta nova majoria que tenim a Catalunya que vol votar”.

També ha fet una crida a defensar els drets fonamentals de “la llibertat d’expressió, hi ha la llibertat d’assemblea, hi ha la llibertat de moviments, de reunió i de reivindicació política”. “Construirem un país on ningú no hagi de tenir por de rebre la visita de la policia perquè en una web ha posat que calia anar a votar”, ha conclòs.

Més de 700 mestres professors i responsables d’escoles han omplert la galeria gòtica, el pati dels Tarongers i les escales del Palau de la Generalitat en un acte contra les instruccions judicials de precintar els centres destinats com a col·legis electorals de l’1-O. De forma simbòlica, els directors de les escoles adherides al manifest han lliurat al president les claus dels seus centres al crit de “votarem”. 

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 PQG, Península Ibérica, 29/09/2017 - 11:46

Hasta que estén delante del juez que empezarán a echarle la culpa a todo el mundo menos a sus madres, o probablemente a ellas también, para salvarse del castigo.

#14 Jaume Txe. Gue, Gràcia - Barcelona , 29/09/2017 - 09:40

Me dice mi amigo Vila****a, que ejerce de profesor interino, que antes de la Llei d'Educació de Catalunya, en los centros públicos, el Claustro elegía a la Directora o Director. Desde entonces hay un concurso de méritos y el Claustro no pinta nada. ¿Eso es Democràcia? Luego quieren que la gente se involucre en los proyectos educativos de centro.

#12 Carlos Gomez, colon tenia 3 ous i no era catala, 28/09/2017 - 22:13

"El presidente afirma que "somos nosotros los que hemos asumido cada uno de los hechos""

Vinga home, vinga.

Es clar. Com el timbaler Turull que de moment s´ha fet un dencas economic i ha posat el patrimoni a nom de la parenta esperant el 2-O.

I no es l´unic.

#11 Maria Padilla , Barcelona , 28/09/2017 - 21:08

Si això és l'acte públic d'aquesta tarda a l'Avinguda de la Catedral, us puc assegurar que amb prou feines estava ocupada la meitat de l'aforament, venedors ambulants, turistes i passavolants inclosos. Em sembla que estan punxant.

#10 perico palotes, bcn, 28/09/2017 - 20:21

Es muy tranquilizador, vosotros tranquilos que como el dia 3 proclamaremos la independencia no os va pasar nada....bueno si no nos hacen caso a lo mejor os juzgan y os pueden inhabilitar, pero eso no es nada, podreis trabajar en la privada, en los colegios del Opus