Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2018. 09:03h.

Puigdemont ja somia amb els Balcans

"La qüestió no és la via eslovena. És la via sèrbia el projecte per a Espanya?"

Puigdemont ja somia amb els Balcans

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apostat per la unilateralitat en un acte a Londres i ha preguntat a Espanya si farà com els serbis -acusats de genocidi durant la guerra dels Balcans- quan Catalunya proclami la seva independència.

"La qüestió no és la via eslovena. És la via sèrbia el projecte per a Espanya? És la via sèrbia la resposta que Espanya està disposada a fer quan Catalunya exerceixi el seu dret a l'autodeterminació pacífica?", ha preguntat.

Puigdemont ha defensat els eslovens, que van patir "una agressió violenta de l'armada iugoslava". "Nosaltres mai ho farem per aconseguir el nostre objectiu. M'agradaria escoltar la mateixa resposta per part seva", ha manifestat respecte a l'Estat espanyol.

L'expresident ha avisat d'altra banda Pedro Sanchez que "el seu temps s'acaba", atès que "li hem deixat temps perquè mostrés el seu projecte per a Catalunya". "Comença una nova era en la qual la unilateralitat no ha de ser rebutjada", ha reivindicat.

Finalment, ha afirmat que la celebració del Consell de Ministres a Barcelona és "una provocació clara" i ha considerat "normal" que l'independentisme es mobilitzi per boicotejar-lo. Tot i això, ha demanat "resistir les provocacions" a l'hora de protestar. "Tenim maneres molt enginyoses, imaginatives, sempre pacífiques, civilitzades i democràtiques d'expressar el nostre dret a protesta", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#45 Cajonacona, Barcelona, 15/12/2018 - 12:37

Que puedes esperar de un Sr. Que va por la vida de periodista y filólogo y sólo tiene bachillerato. Va de intelectual y se nota que Historia la suspendió. Decir barbaridades solo demuestra lo loco que está. Puchi si quieres muertos que sean de los tuyos. Porque si son de los mios la habrás cagado. Se habra visto quien eres un cobarde iluminado!!

#43 Cris, Barcelona , 15/12/2018 - 10:06

Si en Cataluña hay otro golpe de Estado en contra de más de la mitad de Catalanes. Tabarnia se separará de Tractoria y todos contentos. Y legalmente.

#43.1 opinador, Barcelona, 15/12/2018 - 18:29

Los tabarneses volem votar, tenim dret a decidir

#42 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/12/2018 - 03:10

Com diria l´Hugo Chavez : "Aqui huele a azufre"

Perdo, a sofre. No sigui que m´agafin mania.

#41 Sergi, bcn, 15/12/2018 - 01:36

Corre Putxi, corre!! ( escondido en un maletero)

#40 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/12/2018 - 01:27

"El primer ministro esloveno pide a Torra que no compare Cataluña y Eslovenia
Marjan Sarec asegura que no hay ningún paralelismo entre España y su país"

elpais.com 14-12-2018

Coms s´ateveix el primer ministre d´Eslovenia a donarli lliçons sobre Eslovenia i durli la contraria al Polvorilla oi ?