Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2017. 21:51h.

Puigdemont: "L'Estat espanyol té por"

L'expresident afirma que a Bèlgica no hi ha "un poder polític que intervingui en el judicial"

Puigdemont: "L'Estat espanyol té por"

Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que el Tribunal Suprem s'ha vist obligat a retirar l'euroordre de detenció "per delictes que estan al límit del codi penal perquè ha tingut por que la normalitat europea els qüestionés", ja que a Bèlgica "no hi ha un fiscal que afina ni un poder polític que intervingui en el judicial". L'expresident ha denunciat que "es volen amagar d'aquella mirada que els espanta tant, de la mirada del món", ha manifestat en un acte polític que ha aplegat a 300 persones aquest vespre a Brussel·les.

Puigdemont ha acusat l'Estat de voler vexar les institucions catalanes: "ens persegueixen, ens empresonen i ens expel·leixen cap a l'exili perquè pensen que empresonant i vexant-nos a tots nosaltres estaran empresonant les nostres institucions". L'expresident també ha denunciat que "ens porten a la presó o a l'exili per haver complert el nostre compromís amb els ciutadans" i ha afirmat que "voldríem un país on complir els compromisos a risc de la comoditat personal tingués premi i no càstig". 

Puigdemont ha assegurat que "l'Estat ha decidit presentar-se a les eleccions amb tres candidats: Iceta, Albiol i Arrimadas per veure si algú els blanqueja la trista pàgina, la normalitat del: 'a por ellos' que es veu encarnada en el funcionari de presons que amenaça". 

Artur Mas, que també ha participat en l'acte, ha demanat que "el màxim possible de votants de Junts pel Sí del 2015 votin el president Puigdemont", ja que "el que més temen és que la llista de Puigdemont guanyi aquestes eleccions". Mas també ha apuntat que "ens han tirat una pedrada amb l'1-O i el 155 i ara el que més mal els fa és que els tornem aquesta pedrada; que no els surti gratis tot el mal que han fet a Catalunya" ha manifestat l'expresident.

8 Comentaris

Publicitat
#8 Sergi, Bcn, 07/12/2017 - 21:45

Putxi, s t ha acabat la coartada d estar a Bèlgica, i el victimisme. Quan tornis a Espanya avisa. T espera una sala de 15 m2.

#7 Sergi , Barcelona, 07/12/2017 - 11:45

I ens ho diu aquest cobard fugit.

#5 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 07/12/2017 - 08:29

A quin hora actua avui aquest Arxiduc de Vallgorguina ?

#4 Joan, de Manresa, Manresa, 07/12/2017 - 08:14

L'Estat es pensava que amb el 155 tothom tiraria la tovallola i ha estat el contrari: gent que no volia la República ara la vol, per tant tothom a votar, la República serà reconeguda pels molts països el mateix vespre del 21D, i l'Estat haurà de retirar el 155 i marxar de Catalunya.

#4.1 Sergi, Barcelona, 07/12/2017 - 11:47

Si, nano, si, ja ho veuras el 21 a la nit, tu mateix comprobaras les teves fantastiques teories.

#3 pregunto jo, Tarragona, 07/12/2017 - 07:04

Por ??? I tu per que no tornes puigdemont, no será tambe per por ???