Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2016. 08:21h.

Puigdemont menysté l'oferta de diàleg del Govern espanyol

El president considera que només és un "simulacre"

Puigdemont menysté l'oferta de diàleg del Govern espanyol

Puigdemont, amb Salvador Cot i Cotarelo durant la presentació (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que un país com Catalunya que ha superat tot tipus d’obstacles i “que té consciència sobirana de poble des de fa molts anys no l’aturarà un simulacre d’operació diàleg”. 


En l’acte de presentació del nou llibre del catedràtic de Ciència Política Ramón Cotarelo, sota el títol La República Catalana, el cap de l’Executiu s’ha referit a la posició del Govern espanyol i ha subratllat que si un ja sap d’entrada allà on acabarà el diàleg i “comença a posar límits” aleshores el que es pretén fer “és una operació i no un diàleg”.

El president ha lamentat que l’actitud del Govern espanyol s’hagi limitat a “un seguit d’anuncis aparentment ben intencionats, cares somrients i zero reunions amb la Generalitat”.

També ha afegit que “qui pensi encara que això va de quatre duros, d’una reforma del model de finançament o es pensa que ho poden arreglar amb la versió 2.0 del pacte del Majestic, és que no ha entès res”. “És més, diria que ens ofèn una mica perquè ens hem guanyat el dret a ser, com a mínim, coneguts”, ha apuntat.

Davant d’aquestes evidències de manca de voluntat d’aportar solucions, Puigdemont ha remarcat la necessitat d’uns pressupostos “que ens permetin seguir avançant i no decebre a tots els que s’han manifestat durant tants anys per salvar aquest país”. “No concebo que no hi puguin haver uns pressupostos en l’any que hem decidit convocar un referèndum”, ha reblat.

Finalment, el cap de l’Executiu ha denunciat “l’enorme irresponsabilitat” que ha representat la judicialització de la política catalana i ha assegurat que “inhabilitar Homs, Mas, Ortega, Rigau, Forcadell o els que puguin venir, no va en absolut en la direcció correcta per resoldre de manera negociada un conflicte polític”. “Cap país decent acceptaria que això fos neutre”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Joan , Barcelona, 13/12/2016 - 12:28

Sembla que l'any 2017 serà "l'any del referèndum". Crec recordar que amb el "vot de la nostra vida" el setembre del 2015 es donava pas a un periode d'uns 18 mesos fins a la "independència". Per sort, el món no ens mira" i no fem més el ridícul perquè no podem.

#5 botifler1914, Sinitaca, 13/12/2016 - 10:17

Pobre librero de Puigdemont, le tienen cogidito por los "eggs in a cup"

#4 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 13/12/2016 - 09:24

Treient mes pit que el Brutus de Popeie, i amb la seva mateixa disminuida inteligencia original, tot alegre i ufa cap el precipici final com una ridicula calcomania d´un Fred Astaire cantant sota l´huraca.

Un accelerat i apoteosic final d´aquesta esperpentica auca.

I a Girona mes.

#3 Alejandro, Barcelona, 13/12/2016 - 09:20

Pero hombre de Dios, qué reunión van a tener contigo si tienes el Parlament como un circo de feria donde incluso algunos consellers están implicados en los juegos ? Pon orden si eres capaz de hacerlo entre los pijos que juegan con fuego en sesión parlamentaria y luego hablamos.

#2 Pepón, Bcn, 13/12/2016 - 09:17

Cree el ladrón que son todos de su condición.