Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2018. 10:36h.

"Puigdemont no pot ser president perquè ho diu el sentit comú"

Eva Granados recorda que "la llei de Presidència, el reglament del Parlament i l'Estatut" també impedeixen la seva investidura

La dirigent del PSC, Eva Granados, en declaracions al Preguntes Freqüents de TV3, va defensar que Puigdemont no pot ser president de la Generalitat perquè "ho diu el sentit comú". Granados, que debatia amb l'exportaveu del Govern Neus Munté, va recordar que "el que ha passat aquí no ha passat enlloc d'Europa. Es va decidir tirar pel dret, trencar amb l'Estatut i trencar amb la Constitució".

"I com a reacció a això, es van convocar unes eleccions. Aquest 155 s'aixeca en el moment que es constitueixi un Govern. I per tant estem esperant que es posin d'acord aquells que no es posen d'acord i facin un Govern", va assenyalar, a més de considerar que "Carles Puigdemont no pot ser president" si no ve a la investidura.

"No podem ara canviar les lleis per les circumstàncies d'una persona. Això no és la manera de procedir en una democràcia occidental", va afirmar, a més de sentenciar que "si Carles Puigdemont no pot venir a defensar la seva investidura no pot ser president de la Generalitat. És així. És el que diu la llei de Presidència, el reglament del Parlament, el que diu l'Estatut i el que diu el sentit comú. El sentit comú diu que per presidir Catalunya has d'estar a Catalunya". 

Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#3 Contrasentits, Chez Titole, 12/02/2018 - 13:27

Evident, res que tingui a veure amb el famós procés pot ser consubstancial amb el seny (sentido común). Ni han respectat les lleis vigents, ni els que no pensen com ells ni absolutament res que tingui relació amb la normalitat. Fer servir la majoría parlamentaria amb la llei d'hont al darrera no s'aguanta dempeus.

#2 Lo Pardal, La Figuera, 12/02/2018 - 11:50

Dice: "Lo que ha pasado en este pais no ha pasado en el resto de europa". Empieza bien, la moza del PP. Puestos a decir sandeces. Lo que pasa en este pais, es que el Estado, no garantiza la implantación del resultado de unas elecciones. Os pongais como os pongais. Sentido común dice.....

#2.1 Fes una volta per allà fora, Capetown del Llobregat, 12/02/2018 - 13:32

Seguiu a la lluna, l'estat no te per què garantir alló que no ès legal. pretendre que les autonòmies son estats és irreal i propi de somniatruites. anomenar president algú que ja no ho és per voluntat propia (fugida vergonyant deixant altres a la cangrí) és senzillament esperpèntic.

#2.2 Lo Pardal, La Figuera, 12/02/2018 - 14:11

Después de una larga "volta" por allá fuera, aún es mas sencillo: Los poderes del estado, no quieren respetar el resultado de unas elecciones. Sencillo no?. Y dale con reglamentos y asuntos de "fugida". El candidato, esta PERSEGUIDO no huido. A ver si os enterais. Es supersencillo: Este estado, no garantiza el resultado de unas elecciones.

#2.3 M. Pilar, Barcelona, 12/02/2018 - 15:39

Ay, Pardal, sembla qui no s'assabenta de res ets tu. Puigdemont és un fugit de la justícia, perquè, sinó, potser estaria acompanyant Junqueras a Estremera. I no vulguis canviar al teu albir la realitat que és aquesta. L'Estat respecta el resultat de les eleccions, no confondre amb el PP. Qui no respecta res són els independentistes

#2.4 Sergi , Barcelona, 12/02/2018 - 18:32

El Sr. huido o fugado o profugo de la justicia, primero debera presentarse ante el Tribunal Supremo, una vez haya cumplido con su obligacion ineludible ya podra presentarse ante el Parlament, todo lo demas es el bla, bla, bla habitual de la tropa nacionalseparatista. Dejar de contar mentiras y milongas de pa sucat amb oli.

#1 Alejandro, Barcelona, 12/02/2018 - 10:52

Pero Eva, ¿de verdad crees que alguien del procés tiene sentido común? Sé realista y no pidas peras al olmo que nunca te lo dará salvo, que se le haga un injerto y, aún así, las peras que dé, si las da, serán de muy baja calidad.