Publicitat
Política · 12 de Març de 2019. 15:08h.

Puigdemont no se sap la llei electoral

Els eurodiputats no poden jurar la Constitució per delegació ni haver comès cap delicte

Puigdemont no se sap la llei electoral

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El món a RAC1, s'ha mostrat convençut que si és eurodiputat podrà tornar a Catalunya emparat en la immunitat que li donaria l'acta. Tot i això, la Junta Central ja ha replicat l'expresident que si no va a Madrid a recollir-la, no tindria l'acta.

En aquest sentit, recorden que els eurodiputats no poden jurar la Constitució per delegació, i aquest és un requisit indispensable per assumir l'acta, que és el que necessitaria Puigdemont per disposar d'aquesta immunitat parlamentària. A més, aquesta immunitat no seria total, ja que segons el reglament de l'eurocambra un diputat només té llibertat completa per qüestions relacionades amb la llibertat d'expressió.

Per a la resta de casos tindrà la mateixa immunitat que tinguin la resta d'eurodiputats espanyols. A més, no es pot apel·lar a aquesta immunitat si un diputat ha comès un delicte o les autoritats judicials tenen la sospita que l'hagi comès, tot i que caldria aclarir si això dependria de la justícia espanyola o europea.

Tot i això, Puigdemont ha assegurat que "si tinc l'acte d'eurodiputat tinc la immunitat a tota la Unió Europea, inclòs l'Estat espanyol. Si tinc l'acte d'eurodiputat, jo torno a Catalunya". "No necessàriament he de passar per Madrid a recollir l'acte. El reglament del Parlament europeu obliga als Estats membres a comunicar els resultats de les eleccions i als eurodiputats que han estat escollits. Punt i final", ha defensat.

"Després si hi ha una normativa d'un Estat que diu que hauràs de prendre possessió davant de la Junta Electoral Central s'entén que aquest davant no és físic, perquè davant podria ser a les portes de l'edifici, a dintre... però és que a més a més hi ha precedents que no ha estat així", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#34 Sr Pepito , Lerida, 13/03/2019 - 15:15

Por lo que vimos durante los dias del golpe ,este botarate no sabe mucho de leyes,solo es experto en demagogia y engañar a la gente.

#33 pepe, andorra, 13/03/2019 - 14:46

de momento y por mucho q yo crea q es culpable, no ha sido juzgado ni sentenciado, por tanto y hasta q sea condenado, es inocente. Asi q por ese extremo no creo yo q se pueda rascar. Otra cosa es q se ha de presentar y eso si q es indiscutible. Pero si es detenido, sera un problema ya q ahora, nadie se acuerda de el ni de lo q hace.

#32 Una preguntA, Bcn, 13/03/2019 - 12:42

Tinc un dubte: el posat de drópul d'aquest tio es degut al pentinat o és el pentinat que intenta disminuïr el posat de drópul?.

#32.1 Finsescoions, Blanes, 13/03/2019 - 13:03

Al contrari company, és un arranjament estètic
Si t'hi fixes la distància dels ulls al començament del cabell és molt desproporcionada respecte a la cara
Dit més pla, ben rapat té el mateix cap que en Frankenstein, segurament respon a una alteració adn, sembla que com la majoria compartim avantpassats andalusos

#31 Finsescoions, Blanes, 13/03/2019 - 11:16

És fàcil enganyar a una societat que creu en Déu i els seus representants terrenals
Compte amb els jutges, són cartesians....
Per això capellans i polítics dels jutjats en defugen....

#30 Finsescoions, Blanes, 13/03/2019 - 11:07

En religió i en política es pot dir de tot, és molt fàcil enredar als xaiets de torn ...
En dret es tracta de provar fets objectius i aplicar-hi la pena corresponen
És per això que el que més temen els capellans i polítics és acabar davant un jutjat...