Publicitat
Política · 15 de Març de 2019. 20:16h.

Puigdemont no s'ha recuperat de l'ensurt

L'expresident guarda silenci sobre l'operació per detenir-lo revelada per Trapero

Puigdemont no s'ha recuperat de l'ensurt

L'excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, amb l'expresident Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no ha fet comentaris sobre les declaracions de l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero davant del Tribunal Suprem en les quals va afirmar que tenien un pla per detenir-lo a ell i als exconsellers si així ho ordenava un jutge. Puigdemont sí que ha permès que sigui el seu entorn qui faci les primeres valoracions sobre la compareixença de l'exmajor al Suprem.

L'entorn de l'expresident ha manifestat que Puigdemont no coneixia l'existència d'un dispositiu policial per detenir-lo però que aquest fet confirma la independència dels Mossos d'Esquadra i que el cos policial no seguia ordres del Govern. El seu entorn també ha volgut deixar clar que Puigdemont no hauria dit mai a la policia autonòmica que no complissin una ordre d'arrestar-lo i que no se sent traït per Trapero. També han traslladat la idea que tant Puigdemont com el Govern van ser molt curosos amb el rol que jugaven els Mossos d'Esquadra.

L'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va admetre aquest dijous que la Policia de la Generalitat tenia un dispositiu preparat per detenir l'expresident del Govern, Carles Puigdemont, i els exconsellers després que el Parlament aprovés la DUI.

"Havíem tingut coneixement del que havia succeït al Parlament, desconeixíem la transcendència jurídica, però ho vèiem com una cosa que aparentment era d'una certa gravetat i ens posàvem a disposició de l'òrgan judicial per si ordenava algun tipus d'acció en aquest sentit", va assegurar Trapero en el judici del procés.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 gurguri, barcelona, 18/03/2019 - 09:36

En el juiicio del "prucés", jueces y fiscales han de preguntar si es verdad que algunos Mossos acompañaron a Puigdemont cuando se fugó.

#14 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 17/03/2019 - 09:08

Si a la primera identificaciòn en Madrid han pillado a uno que no se ha presentado ante un juez. La trola es evitar el.delito de rebeliòn y una càrcel especial por haber sido cuerpos de seguridad. A los Raholas, hay que explicarle las.cosas cien veces. Ni vièndolo entienden lo que pasa. El castellvì era el primero de la estrategia.

#13 Sharp , Tarragona, 16/03/2019 - 12:21

Pienso que el cuerpo de los Mossos, existin dos estructuras: la Legal, con Trapero y sus subordinados y las cloacas, a las ordenes directas de Forn y el "desaparecido Pere Soler". Ésta ultima es la que organizo y ejecutó la salida en maletero de Puigdemont y sus actuaciones el 1.O de cambiar de coche y de coleggio electoral.

#13.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/03/2019 - 14:50

Las cloacas y la legal son la misma cosa. ¿Sabes quien dispuso el dispositivo de la genestapo que tenía que custodió Trilemont hasta que se fugó? Pues sí, Trapacero. ¿Qué casuailidad verdad? Blanco y en botella.

#12 Grijander, Caspalunya Republic, 16/03/2019 - 08:59

Com es diu la peli? "Paellando con su enemigo".

#11 Tv3% Live, WATERloo, 16/03/2019 - 03:38

Trapero .... : Tinc por.
Burru el ultim.
Pos si ...apa i adeu