Publicitat
Política · 17 d'Abril de 2019. 20:37h.

Puigdemont no té immunitat

Si no recull l'acta a Madrid després de ser elegit eurodiputat

Puigdemont no té immunitat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de fer una escala obligada a Madrid si vol recollir l'acta d'eurodiputat que li donaria immunitat parlamentària, en cas que sigui escollit a les eleccions europees del 26 de maig.

És la conclusió d'un informe dels serveis jurídics del Parlament Europeu, que ha publicat Efe, i que determina que el període d'immunitat comença a partir de la recollida de l'acta i l'acatament a la Constitució i no a partir del mateix moment de l'elecció com a eurodiputat, com pretenia Puigdemont.

L'informe recorda que la legislació espanyola estipula que, un cop proclamats oficialment els resultats, els eurodiputats electes tenen cinc dies per acatar la Constitució i recollir l'acta, un pas imprescindible per ser inclós a la llista que Espanya enviarà a Brussel·les.

El document, que s'hauria elaborat a instàncies del president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, conclou que en el cas que Puigdemont fos arrestat en base a l'ordre de detenció que pesa sobre ell, és prerrogativa de les autoritats espanyoles permetre-li o no recollir l'acta i aconseguir la immunitat.

L'escrit de l'Eurocambra diu que "un candidat amb una ordre de detenció a Espanya pot ser candidat a les eleccions europees. La seva presència a Madrid és obligada per jurar o prometre la Constitució espanyola i per incloure'l a la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament Europeu".

"Si fos arrestat en aquell moment, les autoritats judicials espanyoles haurien d'autoritzar que pogués complir aquests tràmits. Sense aquesta autorització, la recollida de l'escó dependria de les autoritats judicials espanyoles", conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#20 Finsescoions, Blanes, 19/04/2019 - 16:41

Immunitat???
Inconsciència més aviat, quin tortell s'està cardant....
Ara els seus seguidors comencen a entonar la cançoneta: esperem que tot això serveixi per al dia de demà.....Només serveix per a constatar que l'autogovern en aquestes mans no ens aporta res més que maldecaps.....

#19 Kropotkin, Vic, 18/04/2019 - 20:23

Todo el mundo es fascista... Jua, jua, jua,...

#18 Laughter, L'H España, 18/04/2019 - 20:01

A ver si hay suerte y sale elegido eurodiputado. ¡lo que nos vamos a reír!

#17 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/04/2019 - 13:10

I el rumbos Ahilodejo assegurant que tot es culpa del President Tajani que no te altra cosa la cap ni res mes que fer que maniobrar per ferli la vida impossible al Polvorilla.

Jo no penso opinar fins saber contra qui m´aconsella blasfemar la senyora Rahola. Es que son tants els candidats..

#17.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 18/04/2019 - 16:52

¿Todavía no has aprendido la lección de que el universo gira alrededor de Puigdemont y el independentismo? Ay, ay, ay, tienes que ver más TV3% para ser un buen català.

#16 Breogantuy, Tuy, 18/04/2019 - 10:56

!cachis la mar!. Me habían dicho que en la Union Europea las adoraban. Va a ser que no