Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2016. 09:59h.

Puigdemont obre la porta a la DUI “la legislatura que ve”

Critica “la mala Europa que gira la cara” a l’independentisme i als refugiats

Puigdemont obre la porta a la DUI “la legislatura que ve”

Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El món a RAC1, no ha descartat proclamar “la independència unilateral a la legislatura que ve”. En tot cas, Puigdemont ha deixat clar que “la declaració unilateral no hi serà en aquesta legislatura".

D’altra banda, preguntat pel fet que Europa no estigui donant suport al procés sobiranista, ha lamentat que “Europa gira la cara a moltes coses, com per exemples als refugiats. La mala Europa és la que gira la cara”. “Quan Europa és bona? Quan té capacitat d'adaptació política”, ha afegit. En aquest sentit, ha augurat que “Europa s’adaptarà” i ha celebrat que “tots els ambaixadors ens venen a veure”.

També ha considerat que “amb recursos al TC de divendres han demostrat que no els interessa parlar de política, sinó ja ens trobarem als tribunals”. “No em va sorprendre. Em pensava que serien un pèl més intel·ligents”, ha apuntat, a més d’afirmar que “després que no ens diguin que no hem intentat dialogar”. "Qui nega la via del pacte? L'estat espanyol. Missatge rebut. Anem fent, anem tirant”, ha sentenciat.

Pel que fa als 18 mesos, ha assenyalat que “això no és un compte enrere, és un compte endavant. Acabarem la feina quan acabem el pla de Govern”. Puigdemont ha parlat de “pròrrogues tècniques” per allargar aquest plaç. Igualment ha assegurat que “no seré candidat a la presidència de la Generalitat”. “Com a condició, vaig posar que no em tornaria a presentar. Jo sóc un president per aquesta etapa. Després me'n vaig a casa”, ha deixat clar, a més de descartar liderar CDC en el futur.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#40 BEJOTA, bcn, 26/04/2016 - 17:18

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#39 Pilotes fora, Chez Fangue, 25/04/2016 - 21:51

Ahir Tardà va dir a TV3 que era questió de 15 mesos (desprès va dir 20), sols calía que passats els mesos sortís Puigdemont de la "maneta" de Junqueras al balcó i declarès la República catalana. Res, com aquell que es fot un tallat. Ara surt aquest a dir que la propera legislatura.:KK.

#38 Galba, Bcn, 25/04/2016 - 20:10

La legislatura que ve, o l'altre, o l'altre.
Lo important es mantenir entretinguts als babaus, fer-se veure a la llotja del Camp Nou, als restaurant de luxe i anar cobrant.

#37 Rucs, Bcn, 25/04/2016 - 17:46

Sí y cuando llegue la otra legislatura dirá que la otra y así sucesivamente la cuestión es seguir cobrando y engañando ! Este tío toma por tontos a la masa borreguera ! Jajaja! Se lo merecen por burros jajaja! Les toman el pelo continuamente! Jajaja!

#36 Laughter, L'H-España, 25/04/2016 - 16:28

Muy bien lince, tú aguantas la legislatura, cobras el pastón correspondiente a tu suendo mensual durante 4 años, te vas con la pensión vitalicia de expresidente de la Generalidad y el que venga detrás que arree. Todo por la Pasta.

#36.1 Pere Prats, Sants, 25/04/2016 - 17:35

Suposo que li ha faltat lloc, però ara era quan acabava dient que el Votar ens surt molt car i que ja és hora que vingui algú a posar ordre. Aiiix... nostàlgia.....

#36.2 Laughter, L'H-España, 25/04/2016 - 19:50

#36.1

Pues no, Pere Prats, no me ha faltado espacio, ni hay nostalgia. Sólo he constatado un hecho que se va a cumplir de la cruz la raya.