Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2017. 09:52h.

Puigdemont ofereix a Rajoy aturar el referèndum “avui mateix”

A canvi d’una consulta pactada amb l’Estat “el 2017 o una altra data”

Puigdemont ofereix a Rajoy aturar el referèndum “avui mateix”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a El món a RAC1, s’ha mostrat disposat a ajornar el referèndum a canvi de pactar-ne un d’acordat amb l’Estat “el 2017 o una altra data”. Puigdemont s’ha mostrat disposat a reunir-se amb Rajoy "avui mateix”. "Estem d'acord a negociar les condicions del referèndum”, ha assenyalat.

El president català, en resposta a unes declaracions del portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha considerat que “sembla que a algú li sàpiga greu que ahir no hi hagués violència”. "Hi ha una estratègia d'intentar atemorir, d'enrarir l'ambient. Però anem fent, no ha de patir ningú”, ha dit.

Sobre si plegarà si l'inhabiliten, ha remarcat que “evidentment que no. Defensaré l'Estatut. Estic convençut que no passarà”. "Veig que la contundència amb què s'expressaven fa uns mesos sobre el fet que no hi hauria urnes ha desaparegut”, ha ironitzat.

"Què diria a la gent que no vol anar a votar? Ni la independència ni la unitat d'Espanya es defensen des del sofà de casa”, ha assenyalat. “Els mossos faran el que hagin de fer, que és defensar els drets de la gent i garantir-ne la seguretat. No se'n desviaran”, ha assegurat. Finalment, ha indicat que “dubto que amb campanya o sense hi hagi algú que dubti que l’1 d’Octubre hi ha un referèndum”.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#33 yomismo, aquí, 14/09/2017 - 07:06

Este tío ha perdido todo contacto con la realidad. Tras décadas en que ha funcionado el victimismo, no se da cuenta de que al cruzar la barrera de la ley estira la cuerda del victimismo tanto que se rompe, y puede dejar de funcionar. Nadie se apiada de un presunto delincuente en este país, sea el delito que sea, y menos si se percibe como perdedor.

#32 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 12/09/2017 - 18:49

El diari francès 'Le Monde' reclama al president espanyol, Mariano Rajoy, que "segueixi l'exemple" de David Cameron amb Escòcia i permeti un referèndum a Catalunya.

#31 Grauero, Gurugù, 12/09/2017 - 17:48

11/09/17 (El presidente asegura que “hay una nueva legalidad catalana”)
12/09/17 ("Defenderé el Estatuto") De que estatuto habla?, con la nueva legalidad también hay un estatuto?
Que es uno para Barcelona, otro para la vall y otro para el resto de Cat?

#30 Grauero, Gurugù, 12/09/2017 - 17:35

El que decía que no lo paraba ni dios. Ahora va a resultar que el, es mas que dios.

("Estamos de acuerdo en negociar las condiciones del referéndum") Claro claro, uds, me quiere matar y quiere que negociemos a ver quien paga el entierro y el como me mata, si a espada o con un tiro.

#29 joan, manresa, 12/09/2017 - 17:25

El Casal ,17.24 h.---Només un afegitó....Respecteu tot el comentari escrit..., no si val escapçar- lo per la meitat.No es el primer cop.... i segurament no será el ultim...,era correcte i sense insults,pro mol real...,i axó potser no agrada a segons quins valedors....